Traži se izvođač za sanaciju puta od Borića do Doma za Vratlom

Traži se izvođač za sanaciju puta od Borića do Doma za Vratlom

1960
7
Podijeli

images_slike_foto_prica_motel_borici_motel_borici_1Opština Herceg Novi objavila je tendersku dokumentaciju za postupak javne nabavke šopingom za izvođača radova sanacije puta za Vratlo, u Mjesnoj zajednici Kameno. Vrijednost radova je 10 hiljada eura sa uračunatim PDV-om.

U obrazloženju se navodi da se put  nalazi u ruralnom području, sjeverno od naselja Kameno. Ukupna dužina trase za sanaciju je 3 km, širina 3 m, na potezu od motela Borići prema planinarskom domu Vratlo. Put je makadamski, nasut tamponom.

Picerija i restoran

Usljed velikog nagiba na pojedinim dionicama, a bez adekvatno riješenog površinskog odvođenja oborinskih voda, dolazi do spiranja šljunka i jaruženja. Stvara se bujično korito trupom puta, što znatno otežava saobraćaj čak i terenskim vozilima. Stoga je neophodno sanirati put tako što će se izvesti nasipanjem tampona, mašinskim ravnanjem i nabijanjem na pojedinim dijelovima trase, naročito na početnoj dionici. Na drugom dijelu trase trebalo bi ukloniti krupniji šljunak i stijenski materijal koji se sa okolnih padina odronjava na put.

Javno otvaranja ponuda je zakazano za 5. oktobar, u Opštini Herceg Novi. Rok izvršenja ugovora je 10 dana od dana zaključivanja ugovora.

7 Komentari

 1. Xa xa xa “popisuje se ko je bio”, dvojicu “popiše”, dvadeset dvojicu ne evidentira.. I tako u krug.. Osim toga “popisivanje” odavno nije način evidentiranja prometa. Još od ’45-e. Nadležni opštinski i državni organi treba da pođu (serpentinama) i izvrše kontrolu.
  0  0
 2. Imaju li u domu Za vratlom fiskalnu kasu ?Kako registruju promet usluga koje nude? Je li neko od nadležnih provjerio ukupno poslovanje, br. noćenja (uglavnom stranaca, ne sa teritorije bivše države), plaća li klub koji gazduje domom neku kiriju vlasniku ( a to bi trebalo da je grad
  ), ili je klub vlasnik doma? Ako je to tačno, postoji li kupoprodajni ugovor? Na osnovu čega je klub uknjižen kao vlasnik? Ko prihoduje od prometa doma (grad ne prihoduje)? ITD….
  0  0
 3. Privatnik je uzeo Dom za Vratlom i sada ce opstina da mu sanira put!Ima dosta lokalnih puteva u gradu koji su u losem stanju i cinimi se da bi oni trebali imat prioritet.Sat bagera je 60 eur,kubik tampona 15 eur ikad sve preracunas neko ce se dobro ugradit!I batalite te tendere/bilo bi postenije!
  0  0

Ostavite komentar

*

code