TREĆA JEDRILICA IZ HRVATSKE BEZ KONTROLE U NAŠIM VODAMA

TREĆA JEDRILICA IZ HRVATSKE BEZ KONTROLE U NAŠIM VODAMA

91
0
Podijeli

seaSlužbenici Ispostave granične pomorske policije sinoć su u Igalu kontrolisali skiper – jedrilicu i lica koja su se na njoj nalazila zbog sumnje da je plovilo ušlo u naše teritorijalne vode bez granične kontrole. To je, kako saznajemo, treća jedrlica od početka ovogodišnje sezone koja je iz Hrvatske uplovila u naše vode bez kontrole.
Ovoga puta službenici Ekspoziture granične pomorske policije Herceg Novi  su u 18:25 časova, u akvatoriju Igala, zatekli usidrenu jedrilicu „Maksimus”, registarskih oznaka 538 ST, kojom je upravljao 72-ogodišnji J.F.G. iz Francuske. Utvrdili su, kako navode iz Uprave policije, da nad plovilom nije izvršena granična kontrola, da prilikom uplovljenja u teritorijalne vode Crne Gore plovilo nije prijavljeno na predviđenom mjestu prelaska, te da ne posjeduje vinjetu i ovjeru popisa posade i putnika nadležne Lučke kapetanije.
Na jedrilici se, osim zapovjednika J.F.G, nalazilo još devet francuskih državljana.
Protiv zapovjednika plovila J.F.G. je podnijeta prekršajna prijava i on je kažnjen sa 130 eura. Provijerom sa kolegama iz Hrvatske, utvrđeno je da su Francuzi iznajmili plovilo, i da nisu odjavili napuštanje voda Hrvatske. Izvjenso je da ih po povratku i tamo čeka kazna.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code