Trebinjce opila “Mimoza”

Trebinjce opila “Mimoza”

2
Podijeli

Dah mora, miris mimoze, zvuke koračnica, lijepe koreografije, duh praznika, razdraganost, donijeli su danas u Trebinje učesnici karavana 49. Praznika mimoze, Gradska muzika, mažoretke, trombonjeri, klovnovi.

Defile gradom, kao i performans ispred Platana, pratilo je nekoliko stotitna oduševljenih građana, koji su pozdravljali Novljane. Mnogi su došli i do grančice mimoze, koju su dijelili klovnovi, prihvatajući poziv da dođu na preostale fešte Praznika mimoze.
Bila je ovo prilika i da se sretnu gradonačelnik Trebinja Luka Petrović i predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić.

Picerija i restoran

„Ovo je regionalna manifestacija od značaja za cijeli ovaj prostor i drago mi je da su je naši prijatelji i braća iz Herceg Novog organizovali i posvetili jedan dan u ovom programu našem gradu” – kazao je Petrović.

Predsjednik Herceg Novog, Stevan Katić pozvao je Trebinjce, ali i sve građane Republike Srpske da već sjutra dođu u Herceg-Novi, na Škver, gdje će biti organizovana još jedna svetkovina mimoze. Razni programi odvijaće se do kraja februara, podsjetio je Katić.

Karavan mimoze u Trebinju i večerašnji maskenbal u hotelu “Leotar” organizovali su sa Novljanima, trebinjska Turistička organizacija, uz pokroviteljstvo Grada Trebinja.

Ovim je završena promotivna, regionalna turneja karavana, koji je prethodno obišao Jagodinu, Zlatibor, Banja Luku, Beograd, Bjeljinu i Podgoricu.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code