Treće veče 31. FFHN – MFF: Crnogorski film „Biser Bojane“

Treće veče 31. FFHN – MFF: Crnogorski film „Biser Bojane“

0
Podijeli

Na Kanli kuli će večeras u 21 h biti prikazan film Biser Bojane, reditelja Milana Karadžića, u okviru selekcije Kino Orjen. Takmiči se za nagradu “Živko Nikolić“. Gosti festivala su reditelj filma, Mima Karadžić, Slaven Došlo, Vanja Nenadić i Olja Bacić.

U 22.30, takođe na Kanli kuli, biće održana premijera filma Goran, reditelja Nevia Marasovića. Film se prikazuje takođe u okviru selekcije Kino Orjen, a gosti festivala su reditelj filma, kao i scenarista Gjermund Gisvold i glumac Janko Popović Volarić.

Picerija i restoran

Na Tvrđavi Forte Mare u 22 sata biće projekcija filma Napolju u režiji Gyorgya Kristofa, koji se prikazuje u okviru zvanične takmičarske selekcije.

U 23.45 na tvrđavi Forte Mare biće projekcija filma BRIGHT SUNSHINE IN Kler Deni. Film se prikazuje u okviru selekcije Kino Evropa.

U okviru selekcije studentskih filmova, trećeg dana Festivala počinje takmičarski program. U amfiteatru Herceg festa od 21 sat biće prikazani filmovi Lasr Call, Milene Grujić, Van dometa, Efreta Rasnera, Pino Josipa Lukića i Glad, Tamare Todorović.

Na Trgu Miće Pavlovića od 21 sat, u okviru selekcije dokumentarnih filmova biće prikazani Iniucijacija, Teboha Edkinsa,Duhovi borovnic, Astra Zoldnere, C kao crveno i crno, Reze Majersi, Park, Rande Maroufi i Tibetanka, Jin Huaqing.
U Foajeu Dvorane Park u 12.30 biće održana promocija knjige FILMSKA MUZIKA U SFRJ – između politike i poetike, autorke Maje Vasiljević.

Izvršni producent Festivala je JUK „Herceg Fest“, a organizatori Festivala su Ministarstvo kulture i Opština Herceg Novi.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code