TREĆI PUT PRODUŽEN TENDER ZA DONJU ARZU

TREĆI PUT PRODUŽEN TENDER ZA DONJU ARZU

103
0
Podijeli

Tender za zakup lokaliteta Donja Arza, površine 94,68 hiljada metara kvadratnih i akvatorijuma od 4,69 kvadratnih metara, produžen je treći put, do 18. septembra, odluka je Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte.

Pravo da dostave ponude na tender za dugoročni zakup, od 31 do 90 godina, zemljišta i akvatorijuma na lokaciji Donja Arza imaju iskusni domaći i strani investitori, s finansijskom sposobnošću i iskustvom u projektovanju, gradnji i poslovanju turističkih kompleksa.
Potencijalni zakupci imaju obavezu finansiranja, projektovanja, gradnje i upravljanja turističkim kompleksom.
Lokacija se nalazi u blizini tvrđave Arza, austrougarske građevine smještene na istoimenom poluostrvu i u blizini Mirišta i Žanjica, na putu za Plavu špilju.
Pravo učešća na tenderu imaju zainteresovani, uključujući i konzorcijume, koji otkupe tendersku dokumentaciju do 11 septembra i potpišu izjavu o povjerljivosti podataka. Učesnici na tenderu obavezni su da kumulativno ispune kvalifikacione uslove iz grupe A i B, koji će se ocjenjivati nakon prijema i otvaranja ponuda.
Uslovima iz grupe A predviđeno je,pore dostalog, da ponuđač mora biti međunarodni hotelski operater i brend koji je poznat i međunarodno priznat kao uspješan operater najmenje dva hotelska kompleksa kategorije pet zvjezdica. Treba i da dokaže da posjeduje finansijsku sposobnost i sredstva neophodna za realizaciju predviđenog projekta na potpun i blagovremen način, pod uslovima navedenim u tenderskoj dokumentaciji i ponudi.
Zainteresovani ponuđač treba da dostavi dokaz da je u posljednje dvije godine ostvario pozitivan finansijski rezultat i da je u posljednjoj godini ostvario ukupan promet od najmanje deset miliona EUR.
Kvalifikacionim uslovima iz grupe B ponuđač mora imati vrijednost kapitala ili imovine pod upravljanjem od najmanje 100 miliona EUR i dokazati da je u posljednje dvije godine ostvario pozitivan finansijski rezultat. Ponuđač treba da dokaže da je u toku posljednje poslovne godine ostvario ukupan promet od najmanje 50 miliona, a mora imati i pismo o namjerama ili sklopljen ugovor o upravljanju sa renomiranom kompanijom koja upravlja sa najmanje hotelska kompleksa međunarodnih standarda od pet zvjezdica.
Zainteresovani treba da navedu period zakupa, koji ne može biti kraći od 31 godine i duži od 90 godina, kao i iznos zakupnine po metru kvadratnom, čiji garantovani iznos ne smije biti manji od jednog EUR po kvadratu godišnje.
Potencijalni zakupac treba da dostavi investicioni program i biznis plan,uz obezbjeđenu činidbenu garanciju.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code