TRI GRADILIŠTA ZA STANOVE RASELJENIM U CRNOJ GORI

TRI GRADILIŠTA ZA STANOVE RASELJENIM U CRNOJ GORI

177
0
Podijeli

Kroz Regionalni stambeni program za Crnu Goru, predviđeno je obezbjeđenje sredstava za stanove 6.063 lica koja spadaju u najranjivije kategorije.

Podprojekat u sklopu Regionalnog stambenog programa je „Izgradnja 32 stambene jedinice u Herceg Novom” ukupne vrijednosti 1.908.325 eura, od čega su sredstva granta 1.535.361 €, a kontribucija lokalne jedinice 372.963 eura.
– Vlada Crne Gore daje punu podršku Regionalnom stambenom projektu. Ove godine imaćemo tri gradilišta, što znači da smo uspješno krenuli u realizaciju ovog projekta, kazala je, nakon sastanka Upravnog odbora projekta održanog u Podgorici, ministarka rada i socijalnog staranja, Zorica Kovačević.
Regionalni program stambenog zbrinjavanja raseljenih i izbjeglica zajednički je višegodinji program radi trajnog krova nad glavom za oko 27.000 najugroženijih izbjegličkih porodica (74.000 lica) u regionu, Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.
Ministarka Kovačević tokom nedavne radne posjete Herceg Novom sa predsjednikom opštine Nikolom Gojkovićem i njegovim saradnicima razgovarala je o obezbjeđenju lokacije za gradnju zgrade od 32 stambene jedinice za raseljena lica.
Prošle godine je saopšteno da se izgradnja stanova za najugroženija raseljena lica u hercegnovskoj opštini planira u Igalu, odnosno K.O. Trebesin na površini od 8.442m².
Odbornici Herceg Novog dali su saglasnost za učešće Opštine u implementaciji Nacionalnog stambenog projekta u okviru Regionalnog stambenog programa Sarajevskog procesa na sjednici 11. marta 2014. godine.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code