Tri hiljade eura za rekonstrukciju OŠ Milan Vuković

Tri hiljade eura za rekonstrukciju OŠ Milan Vuković

1996
2
Podijeli

Osnovna škola „Milan Vuković“ osvojila je prvo mjesto na likovnom konkursu „Moja IDEjA za moju školu“, koji je kompanija Mercator-CG organizovala povodom uvođenja brenda IDEA na crnogorsko tržište. Škola je tako dobila donaciju vrijednu 3 000 eura, za rekonstrukciju školskog objekta i dvorišta.

idea likovni konkurs 1Na likovnom konkursu učestovale su 4 osnovne škole, a 12 pristiglih radova predstavljeno je na izložbi koju je Mercator-CG organizovao u foajeu dvorane „Park“.

Picerija i restoran

– Kroz radove smo vidjeli koliko djeca brinu o svom okruženju – žele da njihova škola izgleda lijepo, da imaju klupe, cvijeće, zelenilo, dobro opremljene muzičke, kabinete za likovno, kafeterije. Nagrada će pomoći da osnovci nastave školovanje u boljem i ljepšem okruženju, a vjerujemo da je to jedan od načina na koji možemo da pomognemo stvaranje jakih, zdravih i obrazovanih generacija, koje će sjutra iznjedriti mnogo kvalitetnih IDEjA – saopštila je PR kompanije Mercator-CG Aleksandra Stanković na otvaranju izložbe.

idea likovni konkurs 2Pobjednički rad naslikala je učenica IX razreda OŠ “Milan Vuković” Sara Bojanić. Prema mišljenju žirija, rad se izdvojio kreativnošću, talentom, originalnošću i usklađenošću sa temom.

– Mi smo jako počastvovani nagradom. Iskoristićemo je da oplemenimo školu i učinimo je još boljom i ljepšom za naše učenike – poručila je nastavnica likovnog pobjedničke škole Mila Mračević.

Likovni konkurs za osnovne škole, koji je trajao od 7. do 31. marta, organizovan je u Herceg Novom, jer je u toj opštini otvorena prva IDEA prodavnica u Crnoj Gori. Kompanija Mercator-CG je u Herceg Novom poklonila i 5 vaučera u vrijednosti od po 100 eura socijalno ugroženim porodicama, a isto je učinila u Podgorici, Bijelom Polju, Nikšiću i Ulcinju.

Iz kompanije su poručili da će nastaviti da pomažu zajednice u kojima posluju, kroz društveno odgovorne projekte i u drugim opštinama.

2 Komentari

  1. Čestitke za Saru i mentora Milu Mračević. Nadam se da će škola nagraditi Saru bar nekim poklonom ali čisto sumnjam koliko dece donese nagrade svojim školama , a ne dobiju ni bar po čokoladu .
    0    0

Ostavite komentar

*

code