Tri kompanije zaintersovane za sanaciju klizišta oko Kanli kule

Tri kompanije zaintersovane za sanaciju klizišta oko Kanli kule

4
Podijeli

Na tender koji je objavila Direkcija javnih radova za izradu Glavnog projekta sanacije klizišta šireg područja lokacije Kanli kule pristigle su tri ponude, kazali su Radiju Jadran u Direkciji.

“Komisija za otvaranje i vrjednovanje će, saglasno zakonskoj proceduri, pristupiti pregledu, ocjeni, upoređivanju i vrjednovanju ponuda i odluku o izboru najpovoljnije ponude donijeti u roku od 60 dana od dana javnog otvaranja ponuda”, dodaju iz Direkcije.

Picerija i restoran

Oni nijesu željeli da otkrivaju koje firme su poslale ponudu, niti da li su one bile ispravne:

“Sve ostale podatke o postupku javne nabavke dostavićemo tek nakon donošenja odluke, kako ne bismo ugrozili predmetnu nabavku”, obrazložili su kratko.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma, odnosno Direkcija javnih radova objavila je 6. juna tender za izradu glavnog projekta sanacije klizišta šireg područja lokacije Kanli kula. Procijenjena vrijednost javne nabavke sa uračunatim PDV-om iznosi 300 hiljada eura.

Inače, sanacija klizišta je prvi dio velikog projekta sanacije Kanli kule, kazao je ranije za Radio Jadran član tima stručnjaka agažovanih na ovom projektu, prof. Dušan Lučić, sa Instituta za građevinsarstvo Crne Gore. On je sa saradnicima početkom aprila prošle godine obišao Kanli kulu i organizovao istražne radove, kako bi se načelno utvrdio uzrok propadanja. Tada je utvrđeno da je ova tvrđava “strašnog” imena, Krvava kula, iz turskog perioda, ozbiljno oštećena i nestabina, što je posljedica velikog klizišta od magistrale do Starog grada i crkve Svetog Arhangela.

4 Komentari

Ostavite komentar

*

code