TRI KUPALIŠTA NA CRNOGORSKOJ OBALI DOBILA „CRVENU ZASTAVICU“ ZBOG LOŠEG KVALITETA MORSKE...

TRI KUPALIŠTA NA CRNOGORSKOJ OBALI DOBILA „CRVENU ZASTAVICU“ ZBOG LOŠEG KVALITETA MORSKE VODE

123
0
Podijeli

Rezultati analize sanitarnog kvaliteta morske vode na 90 javnih kupališta duž crnogorskog primorja, koje su urađene 15. i 16. jula, pokazuju da je na 85 kupališta (94,5%) kvalitet morske vode bio prve klase, a na 2 kupališta druge klase, saopšteno je iz JP Morsko dobro.

– Na 3 kupališta (3,3%) voda je bila van propisanih granica. Riječ je o opštini Budva, na kupalištu ispred Hotela “Palas” i na kupalištu “25A” u Petrovcu, kao i u opštini Tivat, na kupalištu hotela “Palma”. Na ovim kupalištima, Institut za biologiju mora sprovodi postupak ponovnog uzorkovanja i analize uzoraka radi utvrđivanja postojanja zagađenja.- navode iz „Morskog dobra”.
O kvalitetu vode na datim lokacijama obaviješteni su zakupci kupališta, koji su istakli crvenu zastavicu do dobijanja rezultata ponovljenog uzorkovanja koje je u toku.
O rezultatima ponovljenih analiza Javno preduzeće će odmah obavijestiti korisnike i javnost, a svi rezultati ispitivanja sanitarnog kvaliteta morske vode za svaku pojedinačnu lokaciju mogu se pogledati na posebnoj aplikaciji objavljenoj na internet portalu www.morskodobro.com.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code