Tri maloljetnika u Herceg Novom zatečena u kockanju

Tri maloljetnika u Herceg Novom zatečena u kockanju

5741
11
Podijeli

Da se maloljetnicima u jednom broju hercegnovskih objekata dozvoljava konzumiranje alkohola i kockanje potvrđeno je u akciji policije proteklog vikenda. Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Herceg Novi su sprovodeći akciju „Mladost“ kontrolisali veći broj ugostiteljskih objekata, kladionica i kazina.

U lokalu „Amadeus“ su zatekli dva maloljetna lica, stara 16 godina, u kockanju na poker aparatima. U skladu sa Zakonom o postupanju prema maloljetnicima, oni su istog dana, u prisustvu roditelja,  bili u Centru bezbjednosti. Sačinjen je zapisnik oko okolnosti kockanja na poker aparatima u ugostiteljskom objektu „Amadeus“, saopšteno je iz Uprave policije.

Picerija i restoran

Hercegnovska policija je takođe u objektu kasina „Saturnus“, zatekla jedno  maloljetno lice, starosti 17 godina, u kockanju na aparatu za rulet. S obzirom da roditelji maloljetnog lica nijesu bili u Crnoj Gori, obavještenje maloljetnika u svojstvu građanina i zapisnik sačinjeni su u prisustvu psihologa Centra za socijalni rad Herceg Novi. O tome su roditelji prethodno upoznati i dali saglasnost.

 

Spisi  policijskih službenika CB Herceg Novi o ovim događajima biće proslijeđeni Upravi za inspekcijske poslove – Odsjeku za inspekciju za igre na sreću. Jer, procesuiranje pravnih lica zbog omogućavanja maloljetnim licima da se kockaju odnosno klade u nadležnosti je ovog organa.

11 Komentari

 1. Pored ostalog vidim da se niko nije sjetio spomenuti prodavnice u kojima se prodaje ogromna kolicina alhohola (cigara) maloljetnim licima koja isti taj alhohol bez ikakvih problema konzumiraju po parkovima, plazama i ulicama. Cak se ide dodtle da neke prodavnice produzavaju radno vrijeme za vikend da bi se napravio “posao” na alhoholu i cigarama na kilncima. Sve to na ocigled nasih bajnih policajaca i komunalaca.

  4
  1
 2. Odgovor za Jovanu:Drustvo,porodica,roditelji,skola sve otislo u (demokraciju i evropizaciju).Prvo podjimo od drustva i zajednice koji se raspadaju po svim elementima,zar nevlada samo internes i polititka kao deo zivota .Dotakli smo dno .Drzava ne primenjuje zakone koje donosi,insistucije naparave ovakvu jednu akciju za jednu deceniju koja traje par dana i prodje. Tresla se gora, rodio se mis!Porodica,roditelji pa vecina su razvedeni ili se razvode ili trce za poslom bez radnog vremena da bi objezbedili golo prezivljavanje.Doslo vrijeme kad su djeca prepustena odgoju sa tv ,rijaliti programa, ulici ,losem drustvu i neodgovornim instistucijama.Skola nije vise vaspitna ustanova vec samo obrazovna,novim zakonima su im uskracena bilo kakava djelovanja.Nazalost opsti je haos.Sto se tice ovog problema instistucije to mogu lako resiti ako hoce (par visokih kazni i zatvorenih objekata)no ,nije u interesu drzave. Jos veci problem od ovoga je DROGA a mi nismo ni svesni koliko omaldine je krenulo tim zlim putem.Slazem se da prvenstveno kucno vaspitanje i uticaj porodice mogu promjeniti mnogo toga ali nazalost kod nas veci dio porodica ne funkcionise kako treba.Zato je u danasnje vrijeme najtezi i najskuplji zadatak izvesti djecu na pravi put,Izvedete ih i onda oni pocnu krasti ili se drogirati sa 35 god .Sta onda, ko je tu krivac i odgovoran?Sve je ovo povezan lanac!Drzava u kojoj vlada nepravdai interes,instistucije koje ne rade svoj posao,drustvo koje je izgubilo sve moralne vrednosti,porodice koje se raspadaju..

 3. Droga u HN je zaista uhvatila dobar talas…to zaista treba preispitati,a sto se tice igre na srecu uhvatili su 3 m lica,a svi znamo da se na savini po lokalima vecinom nalaze a i kockaju maloljetna lica…pitam se ko je dozvolio blizu skole kladionice i aparate za igre na srecu…uvedite zakon da ni jedna igra na srecu ne smije biti blizu skola i rijesen problem.

  18
 4. Kakvi penali pa taj mali ce za god dana ili vec sutra igrat ponovo sto se moze sprijecit odje kad neko hoce da igra
  Vrtim rulet svaki dan i to je tako
  Uvece se pici pivo i to je tako
  Aktivirajte omladinu

  11
  3
 5. Ma, ugostitelji imaju svoje dousnike u sluzbama.
  Tako da imaju dojave kad ce kontrole.
  Gledam u Starom gradu, oko desetipo uvece upada ko furija gazda kafane I uredjuje stvari.
  Poslije 15 min kao upada policija, komunalci..sprdacina.
  Poslije deset min.dernek se nasravlja

  23
  4
 6. Sluzenje alkohola maloljetnim..a i jos toga,
  da se hoce..naslo bi se po Starom Gradu, u kaficima koji rade do tri-cetiri ujutro.
  Ali tu niko ne kontrolise…zasto???

  33
  7

Ostavite komentar

*

code