TRI NAJBOLJE “ZELENE IDEJE” PO 10 HILJADA EURA

TRI NAJBOLJE “ZELENE IDEJE” PO 10 HILJADA EURA

85
0
Podijeli

Fond za aktivno građanstvo – FAKT u partnerstvu sa Fondom braće Rokfeler, objavio je konkurs za odabir „zelenih ideja”, zbog podsticaja pojedinaca, poljoprivrednih gazdinstva, malih preduzeća i nevladinih organizacija da razviju inovativne biznis ideje koje su zasnovane na principima održivog razvoja.

Rok za podnošenje prijedloga projekata je 31. maj 2015. godine do 16 časova.
Cilj je da se prepoznaju i podrže ideje sa najvećim potencijalom da ostvare značajan uticaj u određenoj lokalnoj zajednici, u svim aspektima održivog razvoja. Projekat treba da je u ranoj fazi razvoja, te da nije ostvaren godišnji obrt veći od 10.000 eura i da se oslanja prvenstveno na lokalne resurse, što uključuje i zapošljavanje lokalnog stanovništa i korišćenje tradicionalnih znanja i vještina.
Na konkurs mogu da se prijave pojedinci državljani Crne Gore, poljoprivredna gazdinstva, privredna društva ili nevladina organizacija, registrovani u Crnoj Gori.
Tri najbolje ocijenjene ideje će učestvovati na Regionalnom forumu “Filantropija za zelene ideje na Zapadnom Balkanu”, koji Fond braće Rokfeler (RBF) organizuje na Kosovu od 24 do 27. jula 2015.
Na forumu će biti predstavljeno 15 “zelenih ideja” iz 5 zemalja regiona, a 3 najbolje rangirane će osvojiti po 10.000 dolara.
Ukoliko na Regionalnom forumu nijedna od tri biznis ideje iz Crne Gore ne osvoji nagradu od 10.000 dolara, najbolje rangirana će od fAKT-a dobiti finansijsku podršku u iznosu od 4.000 eura.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code