TRI PAKETA CIJENA ZA VODU IZ REGIONALNOG ZA LOKALNE VODOVODE

TRI PAKETA CIJENA ZA VODU IZ REGIONALNOG ZA LOKALNE VODOVODE

0
Podijeli

Vlada Crne Gore dala je saglasnost na cijenu vode koju JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje” isporučuje lokalnim vodovodnim preduzećima u opštinama Crnogorskog primorja.

Vlada treba i da obezbijedi Regionalnom vodovodu ostvarenje prihoda koji su neophodni za servisiranje troškova njegovog poslovanja.
Za pokrivanje fiksnih troškova poslovanja Regionalnog vodovoda duži period isporuke omogućava i nižu cijenu isporučene vode. Zato nudi tri paketa cijena za isporuku vode iz regionalnog vodovodnog sistema.
U slučaju kontinuirane isporuke tokom cijele kalendarske godine, što podrazumjeva neprekidnu isporuku, cijena iznosi 0,29 eura /m3.
Za periodičnu isporuku, dužu od 6 mjeseci godišnje, cijena je 0,42 eura /m3, a za isporuku vode u periodu kraćem od 6 mjeseci godišnje cijena je 0,58 eura /m3.
Kako bi se vodovodna lokalna preduzeća stimulisala da u većoj mjeri koriste kapacitete regionalnog vodovodnog sistema, Odlukom je predviđeno da im se odobri popust od 0,01 €/m3 za svakih 10% više preuzetih količina vode u odnosu na minimalno ugovorene količine. Odluka za koju ponudu, odnosno paket, će se neki od lokalnih Vodovoda odlučiti, isključivo je u njihovoj nadležnosti.
Prihod od prodaje vode je glavni i uz naknadu od 1% na investicije na Crnogorskom primorju jedini je izvor iz kojeg Regionlani vodovod pokriva troškove svog poslovanja.
Prema Sporazumu o međusobnim pravima i obavezama između Opštine Herceg-Novi i JP Regionalni vodovod Crnogorsko primorje, koji je potpisan 2013. godine, planirano je priključenje Opštine Herceg-Novi na regionalni vodovod iz koga bi se dobijalo 200 litara vode u sekundi za snabdijevanje Luštice, rivijere od Zelenike do Kamenara i turistički kompleks Portonovi u Kumboru.
Direktor Regionalnog vodovoda Goran Jevrić krajem prošle godine našem radiju je rekao da će za 5 do 6 mjeseci nakon revizije Glavnog projekta priključka Opštine Herceg-Novi na Regionalni vodovod, biti raspisan tender za izvođenje radova.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code