Tri predstavnika Crne Gore učestvovala na Svjetskom Kupu u Azerbejdžanu

Tri predstavnika Crne Gore učestvovala na Svjetskom Kupu u Azerbejdžanu

0
Podijeli

nikola perisicNa Svjetskom Kupu u Bakuu, u Azerbejdžanu, Crnu Goru su predstavljala tri strijelca, u disciplini leteće mete/trap-Nikola Perišić, za vazdušni pištolj Ksenija Todorović i za vazdušnu pušku Anđela Miličković.

– Od učesnica, Ksenije Todorović (362) i Anđele Miličković (398,4), se puno više očekivalo, ostvarile su rezultate ispod svojih mogućnosti. Obzirom na okolnosti putovanja od preko 20 sati do Baku-a nijesu uspjele da se dovoljno prilagode što je i doprinijelo lošijim rezultatima – navode iz Steljačkog saveza Crne Gore.

Picerija i restoran

Trap strijelac Nikola Perišić ponovio je svoj najbolji ovogodišnji rezultat na najvećim takmičenjima, ostvarivši 111 pogodaka (po serijama 22,22,22,21,24), što je ovog puta bilo dovoljno za 61 poziciju. Perišić je time nastavio stabilan niz ovogodišnjih rezultata.

Sa druge strane, prateći tok sezone očekivanja su bila nešto veća, ali obzirom na pomenute okolnosti putovanja i vrlo kratke aklimatizacije na neuobičajeno vjetrovito i toplo vrijeme, njegov rezultat se može smatrati solidnim, smatraju u Savezu.

 

Inače, nastup Nikole Perišića je uvertira pred najvažnije ovogodišnje trap takmičenje – Prvenstvo Evrope, koje za 7 dana počinje u Italiji. Ekipu Crne Gore će pored Perišića činiti Ivo Stanišić, nedavni pobjednik Grand Prix-a Perazzi u Beogradu, te pobjednik ovogodišnjeg Kupa Crne Gore – Jovica Marković.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code