Triatlon trka „Ocean Lava Montenegro“ u nedjelju u Kotoru

Triatlon trka „Ocean Lava Montenegro“ u nedjelju u Kotoru

1170
1
Podijeli

images_slike_dogadjaji_2015_sport_avgust_4_bokeski_triatlon_2U Kotoru će sjutra prvi put u istoriji crnogorskog sporta biti održana triatlon trka pod nazivom „Ocean Lava Montenegro“ u dugoj distanci, tzv. „half ironman“, saopštili su organizatori.

Ovaj sporstki događaj okupiće, osim takmičara iz Crne Gore, i brojne takmičare iz zemalja regiona- Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Ukrajine, Mađarske, Rusije, Češke i Velike Britanije.

Picerija i restoran

Takmičari će u okviru triatlona otplivati 1,9 km, preći biciklom 90 km i pretrčati 20 km.

Biće to prema najavama organizatora prava promocija Bokokotorskog zaliva jer će sve discipline biti odrađene na veoma atraktivnim lokacijama: plivanje u akvatorijumu Kotorskog zaliva, vožnja bicikoom na dionici Kotor – Kamenari i trčanje duž cijele dobrotske obale. Kraj trke biće prolazak kroz ciljnu kapiju na kotorskoj rivi.

Početak  ceremonije  dodjele  nagrada  i  medalja  zakazan je za 20h   ispred  gradske  kafane  Dojmi, a ceremoniji će prisustvovati  predstavnici kotorske lokalne samouprave i turistički poslenici Kotora.

Nakon dodjele nagrada, biće organizovan zabavni program, a prisutne će zabavljati jedan od lokalnih bendova.

 

Izmijenjen režim saobraćaja

Zbog potrebe trke režim saobraćaja biće promijenjen: put  Perast –   Kamenari od izlaza  iz Perasta u pravcu Risna do  trajekta  biće zatvoren   za saobraćaj u periodu od 7:50 do 10 časova, a saobraćaj se usmjerava na trajekt. Kružni tok u Lipcima od pravca Vilusa biće zatvoren za saobraćaj u periodu od 7:50 do10 časova, kao i donji put u Kotoru koji će biti zatvoren za saobraćaj od 9:30 do 14:30 h. Na putnom pravcu Kotor – Perast – Kotor biće usporen režim saobraćaja u periodu od 07:30 -10:30 h, saopštili su organizatori.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code