Tribina o jačanju demokartije u Opštinama

Tribina o jačanju demokartije u Opštinama

951
4
Podijeli

„Saradnja lokalnih samouprava i OCD-a“ prva je u nizu javnih tribina koja će biti organizovana u Herceg Novom u petak, 24. marta, u kafe galeriji „Amerika“ na Trgu Hercega Stjepana, na Belavisti, od 11 h.

Tribina se organizuje u okvriu projekta ,,Jače NVO, jača demokratija”, kojeg u Crnoj Gori sprovodi Centar za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO) uz podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, a realizuje se u svim crnogorskim opštinama.

Picerija i restoran

Ciljevi ovog projekta su jačanje i podsticanje civilnog društva za aktivno učešće u društvenom, ekonomskom i političkom životu u Crnoj Gori, kroz formiranje četiri lokalna resursna centra za pružanje podrške  lokalnim nevladinim organizacijama u opštinama Bijelo Polje, Pljevlja, Ulcinj i Herceg Novi.

Jedna od aktivnosti ovog projekta je i organizovanje javnih diskusija na temu ,,Saradnja lokalnih samouprava i OCD-a“ u opštinama u kojima su formirani lokalni resursni centri. Cilj javnih diskusija je rasprava  o primjeni ključnih oblika i mehanizama saradnje između nevladinih organizacija i lokalnih samouprava.

„Javna diskusija će biti prilika da iz ugla predstavnika civilnog sektora i lokalne samouprave saznamo koje su glavne prepreke u njihovoj saradnji  i da diskutujemo o mogućnostima i načinima rješavanja  mnogobrojnih problema u lokalnoj zajednici“, saopštila je izvršna direktorka CRNVO-a, Ana Novaković.

Pore nje, na tribini će govoriti: samostalna savjetnica za rodnu ravnopravnost u lokalnoj upravi Branka Grubor Božović i samostalna referentica  za saradnju sa NVO sektorom u opštini Herceg-Novi, Nataša Tatalović.

Skupom će moderirati predsjednica NVO “NADA-Herceg Novi”, koordinatorka CRNVO Lokalnog resursnog centra NADA-Herceg- Novi, Marina Vuksanović.

4 Komentari

 1. “Odbornice”, tribina je javna, sta ce Vam posebni poziv ili mislite da ste nesto privilegovani?Uostalom, ako smatrate da je potrebno, podjite na tribinu, moze biti korisno…

 2. Pa sta ce ovdje odbornici kad nvo trebaju reci sta smatraju nedostatkom saradnje. A saradnja sa lokalnom samoupravom nula.Sto odbornici ne pozovu predstavnike NVO na radni sastanak,bar 2 puta godisnje?

 3. ma ima masovno da prisustvujemo, nema teme bitnije od ove… da neka podgoricka nvo dobije pare od evropske unije ili koga god
  😀

  a ne sprdajte se.

  4
  1
 4. Zasto nisu pozvani odbornici, ili je neko selektivno pozivanje ili to neki skup istomisljenika!
  (Vjerovatno ce se kao sjetiti sutra da je doslo do tehnickog propusta ili ce Benderac biti kriv! 🙂 )

  2
  2

Ostavite komentar

*

code