Tribina o razvoju poljoprivrede i poboljšanju uslova života u Grblju

Tribina o razvoju poljoprivrede i poboljšanju uslova života u Grblju

737
6
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

grbalj-sastanak-2809Projekte komunalne infrastrukture i razvoj poljoprivrede kao jednog od glavnih resursa Grblja, treba podsticati, zaključak je sa tribine u MZ Nalježići u Grblju, u organizaciji Opštine Kotor i njenog predsjednika, dr Aleksandra Stjepčevića, na kojoj su govorili potpredsjednik Vlade Crne Gore, Petar Ivanović, direktor Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora, Ivo Magud, kao i predsjednik Stjepčević.

Potpredsjednik Vlade, Petar Ivanović je kazao da je u razgovoru sa poljoprivrednicima čuo nekoliko zanimljivih predloga o kojima valja razmisliti. Fokus je  bio na uzgoju breskvi, paradajza i maslina, kao i na geografskoj zaštiti čuvenog grbaljskog paradjza. Kada je riječ o vodoprivredi, postoji nekoliko sela koje treba podržati u narednom periodu, da bi se postojeći vodovodi osposobili ili izgradili novi – istakao je  potpredsjednik Vlade, Petar Ivanović.

Picerija i restoran

Građani sugestijama i prijedlozima u značajnoj mjeri mogu uticati na definisanje  razvojnih planova Opštine Kotor za narednu godinu, prevashodno onih koji se tiču izrade budžeta za narednu godinu, u poljoprivredne djelatnosti – kazao je direktor Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora Ivo Magud.

Mještani Grblja su izrazili  zahvalnost zbog prilike da direktno od potpredsjednika dobiju odgovore koji su im bili potrebni.

– Prijatno smo iznenađeni izlaganjem gospodina Ivanovića, koji izvanredno poznaje problematiku poljoprivrede, ne samo u Grblju, nego u kompletnoj Crnoj Gori. Imali smo konstruktivan razgovor i nadam se da će on dati rezultate – dodao je, kao učesnik skupa, predsjednik Mjesne zajednice Radanovići, Perivoje Radanović.

Skup u Grblju neće biti posljednji ovakve vrste. To je  samo početak direktne komunikacije sa građanima, kako bi se podigao kvaliteta života u Opštini Kotor. Predsjednik Opštine Kotor, dr Stijepčević ocijenio je da interakcija sa građanima pruža mnogobrojne ideje koje unapređuju kvalitet života u određenim područjima.

6 Komentari

 1. Ivanović poznaje dobro poljoprivredu i Crnu Goru,samo treba da malo prilagodi nastup slušaocima,da isključi politiku iz poljoprivrede,jer bi to najviše doprinjelo politici.
  0  0
 2. Zbog ovih koji komentarišu ovako providno i ovih koji drže providna predavanja mnogi nikoga više ne slušaju.Partije nikako ne mogu da okupe ljude koji bi im bili od koristi,ili makar ne bi štetu pravili,jer neki misle da je narod glup,a možda većina i jeste čim bez predavanja ne zna za koga bi glaso.
  0  0
 3. on samo pravi ove vodovode, sto je naravno super jer se tako narodne pare vracaju u narod i tako krug ide, trebaju svi da se ugledaju na ove ljude koji nardone pare ulazu, jer investicija je najbolja za sve a suvoparno trosenje novca je neisplatljivo za svakog
  0  0

Ostavite komentar

*

code