Trka „Ocean Lava Montenegro“ okupila 50 učesnika

Trka „Ocean Lava Montenegro“ okupila 50 učesnika

1894
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

U Kotoru je minulog vikenda održana prva trka na poludistanci Ocean Lava Montenegro. Na startnu se našlo 50-ak triatlonaca iz 11 zemalja.

ocean lava kotor 1Promoter trke hrvatski triatlonac Andrej Vištica (evropski prvak 2013. u dugom triatlonu kao i prošlogodišnji pobjednik najteže Ironman utrke na svijetu, Embrunman u Francuskoj) opravdao je ulogu favorita i već se na bicikističkom dijelu odvojio od pratilaca i napravio nedostižnu prednost tako da je na trčanju samo održavao prednost  i rutinski ušao u cllj sa vremenom 3:50:57. Drugo mjesto osvojio je Čeh Petr Vabroušek (4:02:24) a treće mjesto pripalo je Daliboru  Vujević  iz Hrvatske u  vremenu  4:06:04.

Picerija i restoran

ocean lava kotor 3U trci su učestvovale i tri takmičarke. Prvo mjesto je osvojila Maja Bonačić iz Hrvatske (4:50:26), drugo Aneta Arifi iz Srbije (5:07:18) a treće mjesto pripalo Lidiji Vukić  (6:41:32) članu TK X Herceg Novi.

Lidiji je ovo bila prva trka na ovoj distanci, ujedno i prva takmičarka iz Crne Gore  koje je završila poludistancu  tako da je samim završetkom  ostvarila veliki uspjeh i upisala se u istoriju triatlon sport u Crnoj Gori – navode iz Triatlon kluba X Herceg Novi.

Trka se istovremeno bodovala za prvenstvo Crne Gore na poludistaci. Prvi od crnogoskih takmičara kroz cilj je prošao Dušan Milošević iz TK X Podgorica u vremenu 4:23:51h, drugi je bio Luka Čupić (4:27:31) član TK X Herceg Novi, a treći Dragan Jovanović iz TK Kotor (4:37:09).

Pored pojedinačne konkurencije učestvovale su i tri štafete.

Prvi kroz cilj su ušli članovi dubrovačke štafete Dream team  u vremenu 4:23:43, drugi stafeta Riders.me (4:33:33) i treći štafeta Herceg Novi (4:46:39) koji su sačinjavali Davor Preočanin (plivanje) Mirko Kosić (biciklo) i Miloš Komnenić (trčanje).

–  Organizacija je bila na najvišem mogućem nivou (čista 10-ka) koja ne zaostaje za trkama dosta jačih organizacija kao što je Iroman…. Volonteri kojih je bilo preko 100 na biciklističkom i trkačkom dijelu omogućili su da se svi takmičari osjećaju kao pobjedici i po veoma vrućem vremenu  uspješno završe trku. Policija i hitna pomoć takođe su doprinijeli sigurnosti takmičara, video prenos uživo preko društvenih mreža, brifing uoči trke i ceremonija proglašenja pobjednika   još dosta ostalih sitnica  daje za pravo da Ocean Lava Montenegro preraste u vodeću trku ovog tipa u ovom dijelu Evrope – zaključuje se u saopštenju TK X Herceg Novi.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code