Trka od mora do neba: Treći Kotor Vertical Extreme sa 150 takmičara

Trka od mora do neba: Treći Kotor Vertical Extreme sa 150 takmičara

1729
0
Podijeli

U kotorksom zaleđu, serpentinama od starog gradskog jezgra do vrha Pestingrada i 1009 m sjutra će biti održan treći Kotor vertical extreme, ili trka od mora do neba. Početak trke najavljen je za 10 h, a preuzimanje startnih paketa počeće u 8.30 h, na ulasku u Stari grad.

Kako najavljuju organizatori, AK Niskogorci, takmičari će startovati hronometarski, na svakih 10 sekundi kako bi se izbjegla gužva.

Picerija i restoran

–  Prijavljeno je 150 takmičara, iz 11 država, i svi će biti u jednom gradu, ističu ponosno organizatori.

Staza je veoma zahtjevna i ekstremna, pa učesnici trče isključivo na ličnu odgovornost. Dužina staze je 2,8 km dok je visinska razlika nešto veća od 1000 m. Polazak je iz Kotora (Stari Grad), sa 2 m nadmorske visine do Pestingrada (Vrh) 1009 m. Mapiranje staze obavljeno je u četvrtak.

Sponzor Kotor Vertical Extreme je BDO Montenegro, uz pomoć TO Kotor.

„BDO je peta svjetski najveća mreža za računovodstvene usluge i savjetovanje, pružanje sveobuhvatne revizije, računovodstva, poreznog i strateških savjetodavnih usluga. Drago nam je da je BDO Montenegro prepoznao KOTOR VERTICAL EXTREME kao proizvod u koji vrijedi ulagati. Nadamo se uspješnoj saradnji i još jednom uspješnom takmičenju, kazali su organizatori.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code