TROVANJE NA GRČKOM BRODU “HORIZON”, JEDNO LICE SMRTNO STRADALO

TROVANJE NA GRČKOM BRODU “HORIZON”, JEDNO LICE SMRTNO STRADALO

161
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Na grčkom brodu “Horizon” koji vije kiparsku zastavu i koji je ušao u Bokokotorksi zaliv oko 18:40, desila se nesreća trovanja plinom ili nekom hemikalijom, u kojoj je jedan član posade preminuo, a troje je hospitalizovano u Opštoj privatnoj bolnici Meljine.

Kako Radio Jadran saznaje, posada broda je zatražila medicinsku pomoć već na ulasku u zaliv, kod Prevlake, jer je došlo do trovanja dok su čistili tankove. Pilotska služba je prihvatila stradale do Luke Zelenika i odatle su transportovani za Meljine.
Prema riječima direktorke medicine Opšte Bolnice Meljine, dr Olivere Elez, još nije utvrđeno šta je uzrok trovanja stranih pomoraca. Jedan od trojice primljenih je u izuzetno teškom stanju, na respiratoru, na hirurgiji, a dvojica su na intezivnoj, na internom odjeljenju.
Brod “Horizon” je tipa ferry, za prevoz putnika i vozila. Sada je na sidru ispred Luke na nekih 500 m. Trebalo je da prođe sve carinske, sanitarne i ostale zakonske kontrole u Luci Zelenika, a odatle da produži za Jadransko brodogradilište Bijela na ugovoreni manji remont.
Viši tužilac u Podgorici treba da odluči ko će obavljati istragu oko nesreće koja se desila na grčkom brodu.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code