TURISTA U NOVOM VIŠE ZA 11%, BROJNE ĐAČKE EKSKURZIJE

TURISTA U NOVOM VIŠE ZA 11%, BROJNE ĐAČKE EKSKURZIJE

95
0
Podijeli

Popunjenost u hercegnovskim hotelima je bolja za 23 % nego lani u isto vrjeme, a u gradu je 4.462 prijavljenih gostiju, što je za 11 % više nego početkom juna 2014 godine – saopštili su iz Turističke organizacije.

Stranih turista je 3.557 i većinom su smješteni u domaćinstvima, njih 1.804, dok je domaćih gostiju 1.085, od čega 553 boravi u hotelima.
Lijepo vrijeme sa skoro ljetnjim temperaturama i prilično toplim morem od 22 stepena, u trenutku kad su cijene predsezonske vjerovatno se odrazilo na veći broj turista.
Svakako da dobroj posjeti gostiju doprinose i brojne đačke ekskurzije iz okruženja, poput osnovaca iz Bijeljine koji su prvi sunčani dan juna iskoristili za fotografisanje na novskim skalinima, podno gradske tore.
Proteklog vikenda sve je vrvilo u Novom i od mladih karatista, jer je na Balkanskom Šampionatu učestvovalo 11 zemalja sa 755 takmičara. Već sljedećeg vikenda Herceg Novi će biti u znaku karnevala pa se očekuje dolazak 45 grupa sa oko 1.200 učesnika iz Slovenije, Srbije, BiH, Makedonije, Rusije i iz Crne Gore.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code