Turisti dali ocjenu 4,05 turističkoj ponudi Herceg Novog

Turisti dali ocjenu 4,05 turističkoj ponudi Herceg Novog

1128
7
Podijeli

Stigla je zima još malo i kalendarski, a iz TO Herceg Novi sumirali su rezultate ljetošnje ankete u kojoj su turisti dali  prosječnu ocjenu turističke ponude  4.05. Bila je to  53. anketa koju je TO Herceg Novi sprovodila od 1. jula do 31. avgusta.

– Ovogodišnje istraživanje temelji se na anketiranih 1.253 gostiju-turista u deset turističkih mjesta naše opštine. Anketa je sprovođena na terenu svakodnevnom metodom standardnog intervjua. Ispitanici su iskazivali stepen zadovoljstva za svaki pojedinačno element turističke ponude sa: veoma nezadovoljan, nezadovoljan, osrednje, zadovoljan, i veoma zadovoljan, a ukupna prosječna ocjena je 4,05- saopštavaju iz TO Herceg Novi.

Picerija i restoran

Kvalitet smještaja u odnosu na cijenu dobio  je  4,22, kvalitet turističko ugostiteljskih usluga ocijenjen je sa 4,22, ponuda manifestacija i kulturno zabavnih programa dobila je ukupnu ocjenu 3,98 dok je čistoća plaža, grada i okoline ocijenjena sa 3,74.

U odnosu na prošlu godinu znatno je manji broj pritužbi na buku u gradu, dok je najniže ocijenjena čistoća, uređenost i opremljenost plaža. U narednom periodu neophodno je postaviti više kabina za presvlačenje, kanti za otpatke, toaleta i tuševa kao i smanjiti prostor za ležaljke na plažama.

– Kritikovan je nedostatak parkinga na nivou cijele opštine, visoke cijene, mali broj mjesta za izlazak, izlijevanje kanalizacije na skoro svakom koraku, nedovoljna prezentacija kulturno zabavnih manifestacija. Niz primjedbi iznesen je i na račun loše lokalne saobraćajne infrastrukture kao i mali broj linija ka drugim gradovima u okruženju – navode iz TO.

Vrlo visok stepen zadovoljstva turisti su izrazili za kvalitet smještaja u odnosu na cijenu i kvalitet turističko ugostiteljskih usluga. Visok stepen zadovoljstva turisti su izrazili za čistoću plaža, grada i okoline, kvalitet manifestacija i cjelokupne kulturno-zabavne ponude grada.

Kao jedna od glavnih motivacija za dolazak u Herceg Novi navedena je klimatska pogodnost, lijepo i mirno mjesto, lijepe staze za šetnju, ljepota zaliva i prirode. Većina anketiranih turista zadovoljna je uslugom, ljubaznošću i komunikativnošću mještana, domaćina i turističkih radnika.

Turisti zahtijevaju da se problem izlijevanja kanalizacije riješi, a nepodnošljiv smrad širi se naročito u Meljinama i Kumboru, ocijenili su anketirani turisti. Oni su izrazili želju i da se vrati vozić koji je nekada saobraćao od Igala do tunela na Toploj, odnosno Škvera. Naročito oduševljenje anketirani su izrazili za Žanjice i Plavu špilju, što je nekima bio i razlog dolaska.

Predmet ankete bili su isključivo turisti koji borave na teritoriji opštine Herceg Novi i nisu vlasnici nekretnina, a koji su tokom jula i avgusta 2017.godine ostvarili minumum jedno noćenje.

Kompletna anketa

7 Komentari

 1. Ne sprdajte se s nama. Ne podcjenjujte našu inteligenciju. Da nije žalosno bilo bi smiješno. Dosta je lažiranja podataka. Dajte konkretne rezultate – dužina trajanja sezone, broj noćenja, vanpansionska potrošnja. Bolje nam recite u što ćete uložiti pare od ulaznica naplaćenih za obilazak tvrdjava i b.takse. Da niste mislili skale popravljati, bar one što pored vaših kancelarija vode do centra.
  0  1
 2. Kakva mrčna anketa.Pa ovo ne da je smijšno, već crni humor.Od 20000 hiljada gostiju vi ste napravili anketu sa 1253 gosta 0,5% što ćemo sa onih 95%,đe ste njihove ocjene uvrstili.
  4  3
 3. “U odnosu na prošlu godinu znatno je manji broj pritužbi na buku u gradu”
  To samo zato sto se nisu imali kome zalit posto nikad losija komunalna policija nije bila do ove godine.
  6  5
 4. Ajte molim vas bez ankete vidimo da plaze nisu ni za 2, ponuda za 1 o cemu pricamo kakve ankete kad svi vidimo katastrofu,kritikovali smo proslu vlast da nista nije sredjeno a sad kao odjednom sve 5
  7  4

Ostavite komentar

*

code