Turisti dali ocjenu 4,05 turističkoj ponudi Herceg Novog

Turisti dali ocjenu 4,05 turističkoj ponudi Herceg Novog

7
Podijeli

Stigla je zima još malo i kalendarski, a iz TO Herceg Novi sumirali su rezultate ljetošnje ankete u kojoj su turisti dali  prosječnu ocjenu turističke ponude  4.05. Bila je to  53. anketa koju je TO Herceg Novi sprovodila od 1. jula do 31. avgusta.

– Ovogodišnje istraživanje temelji se na anketiranih 1.253 gostiju-turista u deset turističkih mjesta naše opštine. Anketa je sprovođena na terenu svakodnevnom metodom standardnog intervjua. Ispitanici su iskazivali stepen zadovoljstva za svaki pojedinačno element turističke ponude sa: veoma nezadovoljan, nezadovoljan, osrednje, zadovoljan, i veoma zadovoljan, a ukupna prosječna ocjena je 4,05- saopštavaju iz TO Herceg Novi.

Picerija i restoran

Kvalitet smještaja u odnosu na cijenu dobio  je  4,22, kvalitet turističko ugostiteljskih usluga ocijenjen je sa 4,22, ponuda manifestacija i kulturno zabavnih programa dobila je ukupnu ocjenu 3,98 dok je čistoća plaža, grada i okoline ocijenjena sa 3,74.

U odnosu na prošlu godinu znatno je manji broj pritužbi na buku u gradu, dok je najniže ocijenjena čistoća, uređenost i opremljenost plaža. U narednom periodu neophodno je postaviti više kabina za presvlačenje, kanti za otpatke, toaleta i tuševa kao i smanjiti prostor za ležaljke na plažama.

– Kritikovan je nedostatak parkinga na nivou cijele opštine, visoke cijene, mali broj mjesta za izlazak, izlijevanje kanalizacije na skoro svakom koraku, nedovoljna prezentacija kulturno zabavnih manifestacija. Niz primjedbi iznesen je i na račun loše lokalne saobraćajne infrastrukture kao i mali broj linija ka drugim gradovima u okruženju – navode iz TO.

Vrlo visok stepen zadovoljstva turisti su izrazili za kvalitet smještaja u odnosu na cijenu i kvalitet turističko ugostiteljskih usluga. Visok stepen zadovoljstva turisti su izrazili za čistoću plaža, grada i okoline, kvalitet manifestacija i cjelokupne kulturno-zabavne ponude grada.

Kao jedna od glavnih motivacija za dolazak u Herceg Novi navedena je klimatska pogodnost, lijepo i mirno mjesto, lijepe staze za šetnju, ljepota zaliva i prirode. Većina anketiranih turista zadovoljna je uslugom, ljubaznošću i komunikativnošću mještana, domaćina i turističkih radnika.

Turisti zahtijevaju da se problem izlijevanja kanalizacije riješi, a nepodnošljiv smrad širi se naročito u Meljinama i Kumboru, ocijenili su anketirani turisti. Oni su izrazili želju i da se vrati vozić koji je nekada saobraćao od Igala do tunela na Toploj, odnosno Škvera. Naročito oduševljenje anketirani su izrazili za Žanjice i Plavu špilju, što je nekima bio i razlog dolaska.

Predmet ankete bili su isključivo turisti koji borave na teritoriji opštine Herceg Novi i nisu vlasnici nekretnina, a koji su tokom jula i avgusta 2017.godine ostvarili minumum jedno noćenje.

Kompletna anketa

7 Komentari

 1. Ne sprdajte se s nama. Ne podcjenjujte našu inteligenciju. Da nije žalosno bilo bi smiješno. Dosta je lažiranja podataka. Dajte konkretne rezultate – dužina trajanja sezone, broj noćenja, vanpansionska potrošnja. Bolje nam recite u što ćete uložiti pare od ulaznica naplaćenih za obilazak tvrdjava i b.takse. Da niste mislili skale popravljati, bar one što pored vaših kancelarija vode do centra.

 2. Kakva mrčna anketa.Pa ovo ne da je smijšno, već crni humor.Od 20000 hiljada gostiju vi ste napravili anketu sa 1253 gosta 0,5% što ćemo sa onih 95%,đe ste njihove ocjene uvrstili.

  4
  3
 3. “U odnosu na prošlu godinu znatno je manji broj pritužbi na buku u gradu”
  To samo zato sto se nisu imali kome zalit posto nikad losija komunalna policija nije bila do ove godine.

  6
  5
 4. Ajte molim vas bez ankete vidimo da plaze nisu ni za 2, ponuda za 1 o cemu pricamo kakve ankete kad svi vidimo katastrofu,kritikovali smo proslu vlast da nista nije sredjeno a sad kao odjednom sve 5

  7
  4

Ostavite komentar

*

code