Turistička organizacija: Nisu unaprijed dogovoreni izvori finasiranja za Dječiji karneval

Turistička organizacija: Nisu unaprijed dogovoreni izvori finasiranja za Dječiji karneval

2275
13
Podijeli

turisticka organizacija hn2Reagujući na saopštenje NVO Omladinski centar, kojim se Turističkoj organizaciji oštro zamjera što finansijski nije podržala X Međunarodni dječiji karneval, iz Turističke organizacije tvrde da taj projekat ne mogu finasirati iz više razloga.

Objašnjavaju da su projekat manifestacije Dječiji karneval koji im je iz te NVO dostavljen po Javnom pozivu za podnošenje projekata za organizovanje manifestacija od značaja za turističku promociju grada  Herceg Novog u 2016.godini, proslijeđen Savjetu za kulturu:

Picerija i restoran

– Savjet za kulturu je dao svoje mišljenje i na to stavio tačku bez daljih postupaka. Savjet za kulturu  je formiran da ocjeni, između ostalog i koje su manifestacije od značaja za grad, kako bi se svrstale u budžet predviđen za njih. Sredstva za tu namjenu, opredijeljena su JUK Herceg Fest-u, sa obavezom da takvim manifestacijama titular bude Grad, a nosilac organizacije isključivo JUK Herceg Fest, uz eventualnu saradnju sa svim subjektima privrede i van privrede – saopštavaju iz TO Herceg Novi.

Dodaju i da niti jedna NVO ne može biti nosilac organizacije manifestacije koja je od značaja za Grad i koja se finansira iz  sredstava grada i gradskih preduzeća i nosi u svom nazivu ime grada:

– To je stav grada, koji nema izuzetka, pa tako i kada je slučaj sa Vašom NVO. Vaš dopis koji ste dostavili  Turističkoj organizaciji Herceg Novi, a kojim se pozivate na dopis “Stav o manifestaciji dječiji karneval” napisan i potpisan od direktora JUK Herceg Fest-a Stevana Koprivice, nema uporišta za bilo kakvo potraživanje sa Vaše strane. Gospodin Stevan Koprivica je shvatamo, imao dobru namjeru, i u toj namjeri napravio očigledan previd  i napisao preporuku za finansiranje i za drugo opštinsko preduzeće  – Turističku organizaciju Herceg Novi – poručuju Omladinskom centru iz Turističke organizacije.

– Budžet manifestacije predviđa aktivnosti koje prate finansijsku realizaciju, ali jedinica mjere, količine i pojedinačna cijena su nepoznate što projekat samim tim diskvalifikuje za bilo čiju finansijsku podršku – kategorični su u TO Hreceg Novi.

– Niti jedna ozbiljna manifestacija, a naročito kada su u to uključena djeca, ne bi se smjela upustiti u realizaciju ako već unaprijed nisu dogovoreni izvori finansiranja. Zbog svega Turistička organizacija Herceg Novi nije mogla i ne može dati finansijsku podršku Vašoj manifestaciji – navodi se na kraju odgovora TO Herceg Novi na prozivke iz NVO Omladinski centar.

13 Komentari

 1. Ono što ja primjetim su konstantni i opravdani napadi na Izborova kadrovska rješenja… A što se ove manifestacije tiče budimo realni održana je sa mnogo manje sredstava nego što se tražilo… onda se postavlja pitanje iz kog razloga se tražilo mnogo više sredstava nego je potrebno?!?!?!
  0  0
 2. Privatnicima naplaćuju DOBROVOLJNI ČLANSKI DOPRINOS koji je toliko dobrovoljan da blokiraju račun ako se ne plati….Šta su za to dobili, prijašnjih god. kalendar?? Ove god ni to…
  Znaju doći do para za putovanja SVOJA, ..a da urade za grad nešto— NAČEKAT ĆE SE ovaj grad..tužno
  0  0
 3. Smijesne li druzine sto upravlja TO??? Bruka! Medrano, sto bi rekao jedan njihov drug…:-) Oni ne kapiraju da osim par njihovih botova niko nece da slusa njihova nepotpisana i nepecatirana saopstenja. Moracete opet napraviti TV u kojem bi akademik Čolović bio urednik… 😀
  0  0
 4. Izbor je dobio “bankomat” zvani TOHN i odmah su poceli da se ponasaju kao da su to njihove licne pare a ne gradjana ovog grada. Sjetite se svih afera u TO od kada su je preuzeli. Ostavke svih odgovornih!
  1  0
 5. Svaka čast ovima iz TO Herceg Novi. Dosledno poštovanje zakona. Tako su, naravno po zakonu, uplatili za nekakav Free kick master 60tak hiljada evrića. A Free kick master bi uticao na povećanje prihoda od turizma u HN jednako koliko i erupcije na suncu.
  0  1
 6. O kakvom previdu govori Tokio? Preporuka je preporuka ni vise ni manje. Obzirom na Koprivicinu kompetenciju trebalo je njegovu preporuku razmotriti i iznaci nacina da se ovajprojekat podrzi. Znate li gospodo iz TO koliko se djeca spremaju za taj karneval? Znate li koliko se raduju? Znate li odakle sve stizu grupe? Naravno da ne znate. Guitar art summer fest je u vlasnistvu – čijem? Slobodni udarci ? Velike ste neznalice i velike štetočine, na žalost
  1  0
 7. Ko potpisuje saopštenja TO? Fantomi? Opet kao za Vidakovica, kao za slobodne udarce, kao za EPK, To se posipa perjem. Koprivica i Savjet za kulturu su samo pokusali da spasu sto se spasiti moze da jos jedna manifestacija ne propadne. Niko nikoga ne moze natjerati da da pare ali moze se reagovati na glupa nepotpisana saopstenja
  0  0
 8. Da se primjetit da su u komentarima PARE trn u oku nekima. Evo pozivam javno NVO Omladinski centar da iznese troskovnik ovog zaista lijepog festivala. Mada licno mislim da se to nece dogoditi, al evo ipak dodjite do Radio Jadrana i dajte troskovnik pa da se vidi ko je u pravu!
  0  0
 9. Vi u opstini,na kraju necete imati nikakvih problema,gasite sve manifestacije,dogadaje,ne pitate nikoga nista! Da li je dobar ili los dijecij karneval,ili je organizator u sukobu interesa,ili je to mnogo para,treba reci, a ne gasiti bilo koji festival ili dogadaj,bez saglasnosti gradana,jer nema mnogo entuzijasta koji zele raditi,slomit cete i to malo pozitivne energije.Dva najaca dogadaja ste otjerali
  iz grada ,regatu i skale,bez ikakvog obrazlozenja,nemate pravo na to!!! Mi navijamo za grad i ljude,ne za partije i njihove vojnike.Ako nemate para nemojte da zaposljavate savjetnike,podpredsjednike ,itd,i davati 2,7 miliona za rasvjetu!
  0  0
 10. Nije to u redu od TO da ne podrzi DKarneval, ali u pravu su za Herceg Fest. TO je iznad njih, Stevo je napravio mali previd. Namjerno ili slucajno?
  0  0

Ostavite komentar

*

code