Turistička ponuda Crne Gore i Tivta predstavljena na sajmu “COTTM” u Pekingu

Turistička ponuda Crne Gore i Tivta predstavljena na sajmu “COTTM” u Pekingu

1027
0
Podijeli

COTTM je kineska “business to bussines” (B2B) turistička berza, koja traje od 29. do 31. marta sa više od 400 izlagača iz preko 65 zemalja svijeta. Očekivanja organizatora su da će privući preko 4 000 specijalizovanih kupaca samo iz Kine, kao i izuzetnu pažnju medijskih kuća. Kao i prethodnih godina Crna Gora i Srbija predstavljaju ponudu na ovom sajmu na zajedničkom štandu pod sloganom “Wild Soul of Europe”.

Crna Gora je već 28. marta započela sa promotivnim aktivnostima,  pa je u kongresnom centru hotela „Zhao Long“ u organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i Turističke organizacije Srbije, uz prisustvo predstavnika ambasada dvije zemlje, održana prezentacija turističke ponude i poslovni susreti sa partnerima iz NR Kine.

Picerija i restoran

U okviru workshopa održana je prezentacija svih gradova sa osvrtom na gradove učesnika sajma. Tako je TO Tivat imala službene posjete u izložbenom prostoru i mogla je informisati sve učesnike radionice o tom gradu i ponudi. Rzmijenila je kontakte sa predstavnicima turoperatora, agencija, medija.

Prvog dana sajma, u okviru turističke berze “COTTM”, održana je zajednička konferencija za novinare Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i Turističke organizacije Srbije. Među brojnim predstavnicima kineskih medija bili su: China Daily, China Culture Daily, Global Times, Beijing News, International Business Daily, Traveler Magazine, predstavnici on line portala ifeng.com, people.com.cn, China.com i drugi.

Tog dana održano je mnogo unaprijed dogovorenih sastanaka sa direktoricom TO Tivat na kojima je razgovarano o potencijalnoj saradnji grada Tivta i svega što on može ponuditi za Kineskog turistu. Neki od njih su: Beijing International Travel Co, 8 Continents travel, Global travel, CITIC International travel, Merit International, Mice CTC Service Co, World travel on line, Toursforfun…

Organizacija ovakvih susreta se pokazala kao veoma uspješan model za uspostavljanje kontakata sa zainteresovanim turoperatorima sa emitivnih tržišta, naročito imajući u vidu najavljene vizne olakšice za kineske turiste koji će u grupama putovati u Crnu Goru.

Za sjutra 31.03. zakazana je i službena posjeta predstavnika Crne Gore Ambasadi Crne Gore u Kini.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code