TURISTIČKA PONUDA CRNE GORE NA SAJMU U SANKT PETERBURGU

TURISTIČKA PONUDA CRNE GORE NA SAJMU U SANKT PETERBURGU

131
0
Podijeli

U saradnji sa strateškim partnerima, lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore predstvlja se na sajmu turizma »Odmor bez granica 2014« u Sankt Peterburgu, od 4-6. aprila.

Upriličena je prezentacija za turoperatore i agencije iz ovog grada i regiona u kome živi preko 5 miliona ljudi.
Direktor NTO Saša Radović, je na prezentaciji za preko osamdeset agencija u ekskluzivnom hotelu „Radisson Royal”, pozvao agencije da svoje klijente upute da odmor provedu u Crnoj Gori. Prvi letovi startuju već krajem aprila. Ukazujući na bliskost naših naroda iskazao je uvjerenje da će saradnja ruskih agencija i crnogorske privrede rezultirati povećanjem broja gostiju sa ovog tržišta. Kapaciteti koji su prethodne godine bili zakupljeni za tržište Ukrajine, zbog aktuelne krize i očekivanog izostanka masovnog dolaska iz ove zemlje, preusmjereni su na tržište Rusije i dijelom Bjelorusije. Pozvao je agencije da upotrijebe popuste za rani buking za svoje klijente, kako bi sezona bila duža nego prethodne godine.
Radović je ukazao na značaj razvoja MICE turizma kroz mogućnost organizovanja kongresa i seminara za kompanije iz Sankt Peterburga. Crna Gora nije samo more već i nacionalni parkovi i planine, koje pružaju raznovrsne mogućnosti ljubiteljima prirode kazao je Radović i promovisao rute crnogorskim manastirima, koje su sve popularnije kod turista iz ove zemlje.
On je ruske partnere upoznao i sa planiranim investicijama u Crnoj Gori, od već poznatog Porto Montenegra, do započetih investicija u Bokakotorskom zalivu – Portonovi u Kumboru, na poluostrvu Luštica, investicija u Sutomoru itd.
Direktor R-tours-a Ratko Čitaković, turoperatora koji čarter letovima dovodi značajan broj turista sa tržišta Rusije procijenio je da se znatno popravlja buking i izjednačava sa onim od prethodne godine. Takođe, Čitaković procijenjuje da nije nerealno očekivati izvjestan rast, iako je situacija na tržištu znatno složenija nego ranije.
Nakon prezentacije upriličen je koktel na kojem je promovisana pjesma „Moj svijet” i spot koji je prati, sa kojom će Sergej Ćetković predstavljati Crnu Goru na ovogodišnjem Eurosongu.

Picerija i restoran

Turoperatori i agencije iz Sankt Peterburga koje imaju Crnu Goru u svojoj ponudi su Versa, Neva , Solvex, Biblio-globus, Intourist, Transaerotours itd.
Tržište istočne Evope ima tendenciju da postane drugo najveće emitivno tržište u Evropi, odmah nakon Njemačke i ima značajan udio u strukturi gostiju koji posjećuju Crnu Goru, stoga mu se posvećuje posebna pažnja. Tokom 2012. godine preko 47 miliona Rusa je turistički putovalo u inostranstvo, što je za 9% više u odnosu na prethodnu godinu. Crnu Goru prethodne godine posjetilo je 300 hiljada Rusa, što je 20% od million i po turista koliko je posjetilo našu zemlju.
Na zajedničkom štandu ponudu predstavljaju lokalne turističke organizacije Budve, Herceg Novog i Bara, hotelska preduzeća HG Budvanska rivijera, Montenegroairlines, Montenegro Stars Hotel Group, hotel Queen of Montenegro, turoperator R-tours i turističke agencije Adria DMC i Globtour Montenegro.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code