Turistička ponuda Crne Gore na „WTM “ u Londonu

Turistička ponuda Crne Gore na „WTM “ u Londonu

1
Podijeli

Crna Gora i ove godine predstavlja turističku ponudu na najznačajnijoj međunarodnoj turističkoj berzi World Travel Market (WTM), od 7. do 9. novembra u Londonu.

sajam-london-81116Na štandu Crne Gore zastupljene su lokalne turističke organizacije Budve, Bara, Kotora, Podgorice, hoteli  HG “Budvanska Rivijera”, “Montenegro Stars Hotel Group”, “Beppler and Jacobson”,“The Queen of Montenegro” CentreVille Hotel and Experiences“, Dukley Hotels and Resorts, Regent Porto Montenegro, kao i  Aerodromi Crne Gore .

Picerija i restoran

Predsjednik izvršnog odbora Predrag Jelušić i direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavičić sastali su se sa turoperatorima i predstavnicima niskobudžetnih avio kompanija i predstavnicima medija. Takođe, crnogorski štand posjetio je ambasador Crne Gore u Ujedinjenom Kraljevstvu, Borislav Banović sa saradnicima.

– Turistička privreda pripremila je za ovo tržište vrlo interesantne paket aranžmane za predstojeću ljetnju sezonu. Pored interesovanja turoperatora postoji tražnja i indvidualaca i to za segment ponude koji se odnosi na aktivan odmor kao i manifestacije. Na rast tražnje sa ovog tržišta utiče jako dobra avio povezanost. Pored nacionalne avio kompanije imamo cjelogodišnju liniju sa Londonom posredstvom kompanije Rayan air i tokom IATA sezone letove iz Tivta do Londona i Mančestera posredstvom kompanije Easyjet -saopštavaju iz NTO.

Dodaju da je potencijal ovog tržišta jako veliki i u  fokusu aktivnosti crnogorske delegacije je povećanje broja noćenja sa ovog tržišta, drugog po veličini u Evropi. Ono je strateški važno za produženje sezone u Crnoj Gori.

Prema zvaničnim statističkim podacima do kraja septembra Crnu Goru je posjetilo 33.308 turista iz Velike Britanije, što je porast od 20.5%u odnosu na isti period prošle godine. Oni su ostvarili 172.117 noćenja, odnosno 16.8% više u odnosu na isti period prošle godine.

Impresioniran ljepotama Crne Gore Britanac, Robert Wainwright, sada već domaćin našeg štanda, tokom trajanja sajamskog nastupa svoje utiske sa najljepšim pričama o Crnoj Gori prenosi i posjetiocima sajma.

Među britanskim turoperatorima i turističkim agencijama koji nude turističku ponudu Crne Gore u svojim programima su: Adriatic Adventures, Thomson, Balkan Holidays, Cosmos, Explore Worldwide, First Choice, Inghams, Saga Holidays i dr.

World Travel Market u Londonu je jedan jedan od vodećih globalnih događaja za svjetsku turističku industriju, koji je ove godine okupio oko 5.000 izlagača iz preko 180 zemalja svijeta, preko 50.000 profesionalaca iz oblasti turizma i preko 2.000 predstavnika medija.

Promocija Crne Gore će biti nastavljena  na sajmu turizma  CITM u Šangaju, gdje će Nacionalna turisticka organizacija u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije na zajedničkom štandu predstaviti turističku ponudu.

1 komentar

  1. danu puštite te Engleze,nama treba tržište Njemačke,Španije i skadinavski zemala.
    Tamo trošite narodne pare za promociju.
    A i u Srbiji obavezno.

Ostavite komentar

*

code