Turističke organizacije Sankt Petersburga i Herceg Novog potpisale Sporazum o saradnji

Turističke organizacije Sankt Petersburga i Herceg Novog potpisale Sporazum o saradnji

2
Podijeli

Direktor Turističke organizacija Herceg Novi, Pavle Obradović, i direktorica Turističke organizacije St.Petersburga Nadežda Petrova, potpisali su danas Sporazum o poslovnoj saradnji – navodi se u saopštenju lokalne Turističke organizacije.

Foto: Wikipedia

Cilj potpisivanja ovog sporazuma je uspostavljanje saradnje u oblasti  turizma,  kulture i ugostiteljstva, kao i razmjena iskustava u funkcionisanju turističkih preduzeća.

Picerija i restoran

Poslovna saradnja, prema Sporazumu, obuhvata kooperaciju u raznim oblastima kao što su turistički promet, utvrđivanje i sprovođenje politike razvoja turizma i njegove promocije, koordinacija i organizacija kulturnih, umjetničkih, sportskih i drugih manifestacija, a sve u cilju obostranog unapređenja i promocije  izvornih vrijednosti (tradicije, običaja, etnološkog blaga) turističkih područja dva grada.

– Obje strane priznaju značaj turizma i održivog razvoja kao glavna polja socio ekonomskog i kulturnog života, društva i gradova, kao i značaj produbljivanja ekonomskih, kulturnih i humanitarnih odnosa između Sankt Petersburga i Herceg Novog. Pokazan je obostrani interes za razvijanje veza na stabilnim i dugoročnim osnovama i izražena želja za jačanjem prijateljskih odnosa građana Sankt Petersburga i Herceg Novog.  Razmjenom  iskustava, informacija i znanja u polju marketinga i turizma obje strane će bazirati svoju saradnju na principima jednakosti i dobrovoljnog partnerstva, povjerenja i obostrane koristi.  Dijeljenje iskustava, informacija, resursa i materijala u polju povećanja kvaliteta svih turističkih usluga, njene diverzifikacije i dostupnosti svim granama društva, prema Sporazumu  ne podrazumijeva i finansijske obligacije – kaže se u saopštenju.

Konferencija za novinare na kojoj će biti upriličeno i zvanično potpisivanje Sporazuma o saradnji dvije Turističke organizacije, biće organizovana u St. Petersburgu.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code