TURISTIČKI POSLENICI PREDLAŽU STARE CJENOVNIKE SOBA I APARTMANA, VIŠE REDA, PJACU NA...

TURISTIČKI POSLENICI PREDLAŽU STARE CJENOVNIKE SOBA I APARTMANA, VIŠE REDA, PJACU NA STAROM MJESTU…

138
0
Podijeli

Na ne baš dobro posjećenom sastanku sekretara za prostorno planiranje Mladena Kadića, sa predstavnicima turističkih organizacija i privrede, Ilija Budeč, iz Društva prijatelja Herceg-Novog i Udruženja građana za zaštitu Herceg- Novog, suprostavio se predlogu za izmještanje zelene pjace iz centra grada, jer je to po njemu jedan od simbola grada.

Smatra da ni ideja da se formira parking za turističke autobuse ispod bivšeg Hotela „Rudnik” nije dobra, jer bi se stvorila velika gužva na malom prostoru. Predlaže da se za tu svrhu koristi parking Motela „Dubrava”. Založio se za bolju regulaciju saobraćaja na magistrali kako bi se izbjegle velike gužve od kružnog toka u Meljinama do Autobuske stanice.
Čuo se predlog da treba zaposliti još 20 radnika za održavanje zelenila i 15 za održavanje čistoće, ukloniti ružne table kojima je ograđen prostor na kome je nekada bio Hotel Tamaris, da treba postaviti nadzornika Šetališta, osmisliti program animacije centra grada, u parku „Boka” zaposliti baštovana, noćnog stražara i čistača. Predloženo je i da se otkupi prostor na kome je nekada bio Hotel Rudnik i zabrani gradnja iznad nivoa puta, da se sredi prostor Kluba književnika BiH, plato kod spomenika Tvrtku i postavi tabla sa natpisom.
Kao primjeri urednosti istaknute su plaže „Rafaelo” i plaža Hotela Topla, a primjeri neurednosti dijelovi Šetališta od Yahting kluba do ulaska u tunel i ispod teniskih terena.
Takođe je predloženo da cijene noćenja u privatnom smještaju, hotelima, ugostiteljskim objektima i plažni mobilijar budu na prošlogodišnjem nivou i da se one odmah objave. Cijena kreveta kretala bi se od 6 do 14 eura u zavisnosti od zone, a cijena apartmana od 40 eura za dvokrevetni do 70 eura za petokrevetni.
Sekretar Mladen Kadić informisao je, pored ostalog, da će četiri redara na biciklama konstantno obilaziti Šetalište tokom ljeta. Park ispod Titove vile biće uređen i neće biti luna park.
Nova Odluka o javnom zelenilu je veoma bitno za grad. Saobraćajne gužve i zastoji na magistrali od kružnog toka do Autobuske stanice, biće smanjene kada se ukloni javna garaža preko puta stanice i postaviti dolazni autobuski peron. Biće uklonjen i pješački prelaz kod Autobuske stanice, a ulica pored Kanli kule biće jednosmjerna (saobraćaj će se odvijati samo u pravcu grada).
Preispituju se i zone buke i izmjena Odluka o buci. Do sezone će biti postavljeni i novi putokazi i oznaka za ulazak u centar grada kod semafora.
U planu je mnogo toga i nakon sezone, jer nije moguće da se za dva mjeseca nadoknadi propušteno u posljednjih 15 godina, poruka je sa skupa sa turističkim radnicima Novog.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code