Turizam, izbor i imenovanja u fokusu odbornika

Turizam, izbor i imenovanja u fokusu odbornika

1685
6
Podijeli
 

so hn 1812Lokalni parlament u Herceg Novom sjutra će raspravljati o turističkoj sezoni i anketi turista u 2015. godini. Trebalo bi da usvoji i Program mjera i aktivnosti za pripremu turističke sezone 2016.
Hercegnovsku opštinu je za devet mjeseci lani posjetilo 259 hiljada turista, 24% više. Oni su ostvarili 2 miliona 121 hiljadu noćenja, ili 34 % više nego u istom periodu 2014. Najbolji promet u komercijalnom smještaju ostvario je Institut Igalo sa 13 hiljada gostiju i 163 hiljade noćenja.
U informaciji se, pored ostalog, ističu učinci komunalnih službi i Agencija, a posebno u propagandnim i kulturnim aktivnostima TO Herecg Novi i „Herceg fest“.
U Anketi turista, koja je urađena 51. put postavljeno je 26 pitanja domaćim i stranim gostima. Njih 1190 bilo je anketirano u 12 mjesta na novskoj rivijeri. Dali su ukupnu prosječnu ocjenu za ponudu 3,80. Najviše ocjene dobili su ljepota prirode i okruženje 4,23 kao i ljubaznost osoblja u smještajnom objektu. Čistoća i uređenost plaža, izlivanje kanalizacije, zaslužili su najniže ocjene 3,21. Zbog buke najviše primjedbi je bilo na Admiral, Peoples i Lobeliu. Ipak, njh 77 odsto je kazalo da bi ponovo da dođu na odmnor u Herceg Novi.
Na sjutrašnjoj Skupštini na dnevnom redu su izbor i imenovanja koji se odnose na razrješenja i imenovanja po jednog člana u Savjetu JU Gradski muzej Mirko Komnenović i Galerija Josip Bepo Benković, Savjetu JU Gradska biblioteka i čitaonica, kao i u Odborima direktora D.O.O Čistoća i Parking servis.

6 Komentari

 1. Samo vi pametujte drk pkr itd a svakim danom se vidi da se napreduje a tek cete da kukate kad se realizuje sto se zamislilo eee onda ce suze krokodilske da se liju iiiip

 2. Bilo je manje turista nego 2014. ali je bilo bolja naplata boravisne takse, i to ne zbog dobrog rada nase TO, vec zbog novog zakona. Svako barata sa statistikom kako mu odgovara, nema veze koliko je podatak nepotpun. Evo primjer: tokom ljeta kada je Crna Gora postala samostalna, broj inostranih turista se povecao za 374% (svi turisti iz Srbije tada postali stranci).

 3. Brojke su bolje zbog naplate takse i evidentiranja preko biroa.Sigurno ne zbog,,dobre pripreme,, sezone.A na tapetu Skupstine, sumolako,usvaja se DUP Bijela,kao izmjena plana, a hotel vec sagrajen!!!!Tako se to radi,prica beskrajna,opsta,a onda se ,,provuce,,nesto kapitalno.Molim Radio Jadran da u cjelosti predsravlja sta ce biti na Skupstini!!Ovdje nedostaje info o tacki DUP Blace Josice(Hotel Delfin)

 4. Evo sjutra prilike DRKu i Mrtickoj da se ostave pisanije i da se suoce sa Obradom i Niksom da dokazu gradjanima da su nevina

 5. Sta treba da usvoje?

  Citiram: “Trebalo bi da usvoji i Program mjera i aktivnosti za pripremu turističke sezone 2016.”

  Turistička sezona 2016 je uveliko PRODATA GOSPODO ODBORNICI! Dobri domaćini su uzeli kapare i već razmišljaju o tome šta treba raditi za 2017!

  4.februara 2016. vi raspravljate o 2016. Dobro je da ne usvajate program za 2015…

Ostavite komentar

*

code