Turizam, izbor i imenovanja u fokusu odbornika

Turizam, izbor i imenovanja u fokusu odbornika

1912
6
Podijeli

so hn 1812Lokalni parlament u Herceg Novom sjutra će raspravljati o turističkoj sezoni i anketi turista u 2015. godini. Trebalo bi da usvoji i Program mjera i aktivnosti za pripremu turističke sezone 2016.
Hercegnovsku opštinu je za devet mjeseci lani posjetilo 259 hiljada turista, 24% više. Oni su ostvarili 2 miliona 121 hiljadu noćenja, ili 34 % više nego u istom periodu 2014. Najbolji promet u komercijalnom smještaju ostvario je Institut Igalo sa 13 hiljada gostiju i 163 hiljade noćenja.
U informaciji se, pored ostalog, ističu učinci komunalnih službi i Agencija, a posebno u propagandnim i kulturnim aktivnostima TO Herecg Novi i „Herceg fest“.
U Anketi turista, koja je urađena 51. put postavljeno je 26 pitanja domaćim i stranim gostima. Njih 1190 bilo je anketirano u 12 mjesta na novskoj rivijeri. Dali su ukupnu prosječnu ocjenu za ponudu 3,80. Najviše ocjene dobili su ljepota prirode i okruženje 4,23 kao i ljubaznost osoblja u smještajnom objektu. Čistoća i uređenost plaža, izlivanje kanalizacije, zaslužili su najniže ocjene 3,21. Zbog buke najviše primjedbi je bilo na Admiral, Peoples i Lobeliu. Ipak, njh 77 odsto je kazalo da bi ponovo da dođu na odmnor u Herceg Novi.
Na sjutrašnjoj Skupštini na dnevnom redu su izbor i imenovanja koji se odnose na razrješenja i imenovanja po jednog člana u Savjetu JU Gradski muzej Mirko Komnenović i Galerija Josip Bepo Benković, Savjetu JU Gradska biblioteka i čitaonica, kao i u Odborima direktora D.O.O Čistoća i Parking servis.

6 Komentari

 1. Samo vi pametujte drk pkr itd a svakim danom se vidi da se napreduje a tek cete da kukate kad se realizuje sto se zamislilo eee onda ce suze krokodilske da se liju iiiip
  0  0
 2. Bilo je manje turista nego 2014. ali je bilo bolja naplata boravisne takse, i to ne zbog dobrog rada nase TO, vec zbog novog zakona. Svako barata sa statistikom kako mu odgovara, nema veze koliko je podatak nepotpun. Evo primjer: tokom ljeta kada je Crna Gora postala samostalna, broj inostranih turista se povecao za 374% (svi turisti iz Srbije tada postali stranci).
  0  0
 3. Brojke su bolje zbog naplate takse i evidentiranja preko biroa.Sigurno ne zbog,,dobre pripreme,, sezone.A na tapetu Skupstine, sumolako,usvaja se DUP Bijela,kao izmjena plana, a hotel vec sagrajen!!!!Tako se to radi,prica beskrajna,opsta,a onda se ,,provuce,,nesto kapitalno.Molim Radio Jadran da u cjelosti predsravlja sta ce biti na Skupstini!!Ovdje nedostaje info o tacki DUP Blace Josice(Hotel Delfin)
  0  0
 4. Sta treba da usvoje?

  Citiram: “Trebalo bi da usvoji i Program mjera i aktivnosti za pripremu turističke sezone 2016.”

  Turistička sezona 2016 je uveliko PRODATA GOSPODO ODBORNICI! Dobri domaćini su uzeli kapare i već razmišljaju o tome šta treba raditi za 2017!

  4.februara 2016. vi raspravljate o 2016. Dobro je da ne usvajate program za 2015…
  0  0

Ostavite komentar

*

code