Turnir “City kid Polino” polovinom juna

Turnir “City kid Polino” polovinom juna

0
Podijeli

Međunarodni fudbalski turnir pod nazivom “City kids Polino”, koji drugu godinu organizuju Igor Božović, Nedžad Šukurica i Nemanja Ljumović, održače se od 16. do 30 juna u Herceg Novom.

Nakon odlične organizacije prošlogodišnjeg turnira, na kom su učestvovale 54 ekipe iz zemlje i regiona, ali i Mimoza Polino kupa u februaru, organizatori najavljuju veći i interesantniji.

Picerija i restoran

Na ovogodišnjem turniru učestvovaće mališani iz Rusije, Hrvatske, BiH, Srbije i Crne Gore. Turnir je podjeljen u dvije grupe, pa će tako mališani rođeni, 2003, 2005. i 2007. godinie igrati od 16. do 23. juna, a rođeni 2004, 2006. i 2008. godine u periodu od 23. do 30. juna.

– Naš poslovno tehnički partner i promoter turnira je FK Crvena Zvezda, koja osim podrške učestvuje i sa par generacija. U pregovorima smo da sljedeće godine dovedemo i ekipe iz Engleske, Norveške, Njemačke, Italije, Bugarske, Rumunije, dok će sigurno biti ekipe iz Slovenije, Makedonije i Albanije – navode organizatori.

Otvaranje turnira, žrijeb, ali i promocija knjige jedne od legendi Jugoslovenskog fudbala i Hajduka iz Splita, Ivana Gudelja održaće se 16. juna u 20h, u kongresnoj Sali Instituta dr Simo Milošević.

Na promociji knjige, osim učesnika turnira, biće prisutan veliki broj kako sadašnjih, tako i bivših fudbalera i sportista, predstavnika Opština Herceg Novi, Tivat i Kotor, ali i ambasadori i konzuli zemalja učesnica, kao i čelni ljudi Fudbalskog Saveza Crne Gore.

– Ono što se pokazalo kao jako dobro jeste prenos utakmica preko live stream-a, koji ćemo i ovaj put omogućiti svim učesnicima, kako bi roditelji iz zemlje i regiona imali mogucnost da prate uživo svoju djecu za vrijeme utakmica. Želimo da djeca osjete magiju druženja, timske igre, ljeta, mora, sa mnogobrojnom djecom iz regiona i šire – kazali su organizatori turnira.

Kako navode, važno je da djeca dobiju i ljetovanje  učešćem na turniru, s obzirom da tokom dana igraju samo jednu utakmicu, dok su ostalo vrijeme slobodni. Učesnike očekuju vožnja brodićem i obilazak Herceg Novog, dok je za pobjednike firma Kotor Open Tour obezbjedila vožnju otvorenim autobusom kroz grad.

Organizatori ističu da je Fudbalski savez Crne Gore prepoznao njihov rad i zalaganje, pa će najbolje plasirane generacije 2007. i 2008. godište iz naše zemlje dobiti mogućnost izlaska sa reprezentacjiom na predstojećim utakmicama u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code