TURNIR U LOVU U ZNAK SJEĆANJA NA MIŠA ŠKOBALJA

TURNIR U LOVU U ZNAK SJEĆANJA NA MIŠA ŠKOBALJA

369
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Na Kamenom je organizovana svečanost u znak sjećanja na dan rođenja preminulog odbornika, velikog humanistu i dobročinitelja, lovca Miša Škobalja.

Okupljanju su prisustvovali porodica, osnivači Građanskog Saveza, bliski prijatelji i lovačko društvo „Orjen” čiji je Škobalj bio dugogodišnji član.
Lider Građanskog Saveza i prijatelj pokojnog Škobalja, Nikola Nikša Gojković podsjetio je da Mišo Škobalj rođen prije 61. godinu.
“Koliko je značio za svoju porodicu, to oni najbolje znaju. Tvrdim da je meni mnogo značio, a poznavao sam ga punih pet decenija. Mnoge je zadužio, a smatram da nas je rano napustio, ali tješi nas ona izreka da Bog uzima ono što je najbolje” poručio je Gojković.
Predsjednik lovačkog udruženja „Orjen”, Momčilo Dostinić istakao je da će svake godine 5. novembra u znak sjećanja na njihovog kolegu, lovca i čovjeka koji je mnogo učinio za lovačko društvo „Orjen” organizovati „Lov memorijal Mišo Škobalj”, kada će, kako je kazao, na taj dan loviti, družiti se i prisjećati se na sva Škobaljeva učinjena dobra djela.
On je podsjetio na Škobaljevu humanost, jer je, pored ostalog, njegovom zaslugom realizovana donacija iz Engleske, kada su novski lovci sa 4.500 eura kupili 50 divljih zečeva.
– Nije mogao da podnese ponekad žučne rasprave kod lovaca. Tada bi svojim tihim glasom uz samo par rečenica koje je neko razumio, a neko nikad neće, sve završavao na njemu svojstven način. Malo je vremena prošlo, a tako mnogo nam nedostaje” kazao je Dostinić, poručivši da jedino ostaje da slijede Škobaljeve ideje, te da njegov primjer življenja i druženja bude ideja vodilja za neka nova vremena i neke nove generacije.
Mišo Škobalj rođen je 5. novembra 1954. godine u Sutorini. Osnovnu i srednju tehničku školu završio je u Herceg Novom. Po završetku školovanja radio je u PKB-u, a od 2000. godine u Šumskom gazdinstvu kao šumar. Iza sebe je ostavio dvoje djece – sina Aleksandra i ćerku Sanju – podsjećaju iz Građanskog saveza.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code