Turnir u streličarstvu “Rijeka Crnojevića Open 2016.”

Turnir u streličarstvu “Rijeka Crnojevića Open 2016.”

642
0
Podijeli

turnir-stelicarstvo-rijeka-crnojevicaStreličarski turnir na otvorenom “Rijeka Crnojevića Open 2016.”, u organizaciji streličarskog kluba “Savina” iz Herceg Novog i Streličarskog saveza Crne Gore, a u saradnji sa MZ Rijeka Crnojevića, biće održan 24. i 25. septembra u prelijepom ambijentu Rijeke Crnojevića. Riječ je o dvodnevnoj manifestaciji na otvorenom, koja predstavlja svojevrsnu promociju streličarstva.

– Ono po čemu će ovaj događaj biti drugačiji od drugih streličarskih programa, koji su organizovani kod nas, je što je u ovom slučaju riječ  o dvodnevnom programu, gdje će prvog dana biti održan turnir međunarodnog karaktera, dok će drugog dana publika i gosti imati prilike da se oprobaju u streličarstvu, učeći tehnike od nekih od najboljih streličara u regionu. Luk i strijela su sami po sebi već dovoljno atraktivni kao sportski rekviziti, ali egzibiciono gađanje koje će biti organizovano preko rijeke, dodatno će animirati publiku i upotpuniti njihov doživljaj. Drugom danu Rijeka Crnojevića Open 2016 prisustvovaće i naše poznate ličnosti iz svijeta glume, kao gosti iznenađenja – najavljuju organizatori.

Picerija i restoran

Streličarstvo je olimpijski sport, koji spada u grupu „bijelih sportova“, te u svijetu svakodnevno dobija sve veću pažnju kao sportska disciplina i sastavni element promocije gradova, brendova i događaja.

Atraktivnost streličarstva je prepoznala i MZ Rijeka Crnojevića, koja je upravo organizaciju i osmišljavanje ovakvog programa povjerila Streličarskom klubu „Savina“ iz Herceg Novog, koji postoji od 2009. godine i najtrofejniji je streličarski klub u Crnoj Gori.

U periodu kada se Herceg Novi priprema za doček komisije koja odlučuje o izboru Evropske prijestonice kulture za 2021. godinu, turnir “Rijeka Crnojevića Open 2016.” okupiće na jednom mjestu streličare iz gradova koji su podržali kandidaturu Novog za EPK i prepoznali značaj koji takav projekat ima za cijelu Crnu Goru.

Pored streličara iz Tivta, Kotora, Podgorice, Herceg Novog, učestvovaće streličari iz Mostara i Beograda. Kako bi promovisao atraktivne turističkie lokacije Crne Gore, ali i atraktivnosti samog streličarstva kao sporta, Streličarski klub „Savina“ najavljuje organizaciju zanimljivih događaja i u Herceg Novom, u želji da poraste i broj Novljana koji će postati zaljubljenici u streličarstvo, ali i da oplemeni i doprinese originalnosti sadržaja koji će animirati i sve goste našeg grada.

Ulaz na prvi dan turnira je slobodan, a organizatori su pozvali i sve oni koji žele da se 25. septembra, drugog dana turnira, besplatno oprobaju u streličarstvu i uživaju na Rijeci Crnojevića, prisustvujući gađanju preko rijeke i druženju sa gostima turnira.

Generalni sponzor turnira je Galerija „Pizana“, a organizaciju su pomogli i Planetwin 365, MZ Rijeka Crnojevića, Restoran „Riječka Gostiona“, Sferaart, Falco nero, Biro konto, Autokamp „Kamp u divljini- Rijeka Crnojevića“, Entext.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code