TURSKI IZVOĐAČ NAJAVLJUJE “ZATVARANJE” GRADILIŠTA KOLEKTORSKE MREŽE

TURSKI IZVOĐAČ NAJAVLJUJE “ZATVARANJE” GRADILIŠTA KOLEKTORSKE MREŽE

133
0
Podijeli

Ispitivanje do sada položenih kolektorskih cijevi u Herceg Novom trebalo bi da počne najkasnije za dva dana, nakon čega će uslijediti “zatvaranje” odnosno asfaltiranje postojećih gradilišta u Herceg Novom.

Ispitivanje i betoniranje trebalo bi da bude gotovo do početka ljetnje turističke sezone, a nakon privremenog zatvaranja svih gradilišta, radovi će biti nastavljeni nakon sezone, potvđeno je Radiju Jadran u turskoj kompaniji Ćeltikćioglu.
Prema riječima direktora projekta, Dragana Markovića, ispitivanje se već obavlja na magistralnom dijelu puta u Zelenici, a nakon toga ispitivanje će se obavljati na Savini i ispod kule Forte Mare. Dalji tok ispitivanja postavljenih cjevovoda određivaće se po prioritetima.
Za taj posao određena je firma NTE TECHICS iz Sutomora, ali joj treba i saglasnost nadležnog inžinjera.
Do sada je postavljeno oko 70% cijevi, a do početka sezone biće 75%, od kojih je do sada ispitano 40%, tvrdi Marković:
– Upravo završavamo ispitivanje na magistrali koja je najdelikatniji i najprometniji dio, i to je prva pozicija koja će početi da se asfaltira.
Uz magistralni dio puta u Zelenici, jedna od prioritetnih dionica je i put kod lokala “Papagaj” u Đenovićima, koji je najbliži završetku – kaže Marković i objašnjava da će ispitivanje prvo biti organizovano na najprometnijem pravcu da bi omogućili paralelno asfaltiranje.
Podsjetićemo da su predstavnci Vodacoma, Društva za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture, turske kompanije Ćeltikćoglu, lokalne samouprave kao i KFW banke protekle sedmice obišli trasu vodovodne i kolektorske mreže u Herceg Novom zbog evidentnih kašnjenja i usporene dinamike rada. U najvećoj mjeri je to zbog nedostataka finansijskih sredstava, kako se već danima nagovještava iz Ćeltikćoglu-a. Marković, je za Radio Jadran ranije rekao da prošle sedmice nije došlo do potpisivanja aneksa ugovora u kojem je trebalo da budu precizirani novi rokovi za završetak posla, koji se predviđa do kraja godine.
Sva priča oko neispunjenih ugovorenih rokova dobija ovih dana novu notu koju joj daju privrednici čije je poslovanje zbog toga ugroženo. Čudi i što svi izbjegavaju da pominju penale za izvođača, jer radovi kasne. To je predviđeno ugovorom i jedan dan kašnjenja penali su nekoliko hiljada eura. Kako nema ni aneksa ugovora, sve je još čudnije.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code