Turski stručnjaci pomažu revitalizaciju crnogorskog ribarstva

Turski stručnjaci pomažu revitalizaciju crnogorskog ribarstva

3
Podijeli

Ekspertski tim turske agencije za međunarosnu saradnju i koordinaciju (TIKA) posjetio je Crnu Goru zarad prikupljanje svih potrebnih podataka za razvoj projekta revitalizacije crnogorskog sektora ribarstva.

Saradnja sa TIKA-om u ovoj oblasti predstavlja nastavak uspješne saradnje, koju je Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja ostvarilo sa turskom agencijom za međunarodnu saradnju i koordinaciju. U skladu je i sa novom orijentacijom agencije ka projektima sa dugoročno razvojnim benefitima.

Picerija i restoran

Ekspertski tim, koji su činili predstavnici Ministarstva poljoprivrede Turske i predstavnik TIKA za Balkan, imao je priliku da se tokom trodnevne posjete upozna sa tehnologijom uzgoja i ulova ribe u Crnoj Gori, problemima profesionalnih ribara i uzgajivača, planovima za unapređenje djelatnosti, kapacitetima i razvojnim planovima Instituta za biologiju mora, kao i strateškim razvojnim planovima Crne Gore iz oblasti ribarstva
Posebna pažnja posvećena je revitalizaciji ribarske flote, vezova za plovila, mjesta prvog iskrcaja i prve prodaje.

U direktnoj komunikaciji sa predstavnicima crnogorskog Ministarstva, odnosno Direktorata za ribarstvo, zatim predstavnicima udruženja ribara i uzgajivača definisan je okvirni plan buduće saradnje dvije zemlje uz pokroviteljstvo TIKA agencije. Saradnja će se realizovati kroz bilateralne posjete stručnog, naučnog i privrednog sektora i kroz konkretnu finansijsku pomoć u skladu sa definisanim prioritetima.

3 Komentari

  1. Ne pricajte gluposti. Ko je projektovao kolektor? Ko je bio nadzor nad radovima? Turci ili neki drugi strani “strucnjaci”. ,Anonymouse, koliko znam nadzor su vrsila “braca” iz Srbije a kamo srece da nam Turci prenesu sve sto znaju a ne samno o ribarstvu. Sto mislis ko je Turcima projektovao i izveo mostove (bez srednjih stubova) preko Bosfora?

    1
    1

Ostavite komentar

*

code