Turskoj kompaniji prodat mali dok Brodogradilišta za 2,1 milion eura

Turskoj kompaniji prodat mali dok Brodogradilišta za 2,1 milion eura

3217
9
Podijeli

Mali dok Jadranskog Brodogradilišta Bijela ( dok IV ) dug 148 m, kapaciteta podizanja 10 hiljada tona, kapaciteta dizalica 2,7 tona, sa pripadajućom opremom, prodat je jedinom ponuđaču Ozata Trasnaclika Sanayi ve Ticaret Limited iz Turske, koji je dostavio ponudu na  V Javni poziv za prodaju imovine raspisan 7. marta. To je za Radio Jadran potvrđeno iz kabineta predsjednika Privrednog suda Crne Gore, Blaža Jovanića.

Odluka o prodaji malog doka turskom ponuđaču, po cijeni od  2.100.000 eura, donijeta je 19. aprila, nakon ročišta za otvaranje ponuda koje je održano 14. aprila. Početna cijena naznačena u Javnom pozivu bila je 2.089.732,00 eura.

Picerija i restoran

“Nakon uplate kupoprodajne cijene i zaključenja ugovora, iznos sredstava koji su dobijeni prodajom ulaze u stečajnu masu, iz koje će se namirivati troškovi postupka i stečajni povjerioci, prema načinu i redosljedu kako je to utvrđeno Zakonom o stečaju”, pojašnjeno je u odgovorima.

Za preostali dio imovine stečajnog dužnika, po petom oglasu za prodaju imovine Brodogradilištra od 7.marta ove godine nije bilo zainteresovanih ponuđača, dok će novi oglas biti raspisan u roku i na način kako je to propisano odredbama Zakona o stečaju.

Podsjetićemo da su na V Javnom pozivu za prodaju imovine Brodogradilišta, između ostalog, bili posebni djelovi poslovne zgrade u privredi, posebni djelovi zgrade brodogradnje, pomoćne zgrade, dizalice, oprema, mašine, vozni park, za nešto više od 8 miliona eura.

9 Komentari

 1. Da se očisti grit,novi vlasnik će instalirati havy lift umjeto doka,i da se počne u novu eru brodoremonta.Sa papirnim odjelima i papučama u rad na kompozitnim materijalima na mega jahtama.
  3  13
 2. programirani stečaj,dobro su ga isprogramirali…po svome ukusu…ali izaćiće istina na viđelo,računi će se polagati,MORA I TO DOĆI NA RED…viđeste li barane,primorku-dalje nećeš moći…žao mi je što ću reći,ali novljani nemaju petlje,tako se pokazalo dosad.
  41  1
 3. Hoce li g. Stečajni napokon radnicima brodogradilišta koji žive u tzv. službenim garsonjerama koje nijesu mogli otkupiti do sada sada to omogućiti ili da dolaze i strajkuju gladju ispred njegovih vrata. Pa ovaj novi AUDi VIŠE VRIJEDI NO SVI TI ĆUMEZI. Ili da čeka da oh preda nekom strateškom.
  24  0
 4. Neka uplate ova auto osiguranja sto su nam skinuta, da nas ne cimaju na kucne adrese i prijete.
  Dobro su ga prodali,ovako raspalog.
  Dotrajalo sve.I tehnika i radnici.
  Ali nista se novo ne desava.
  Mrdajte vise.Sta god otvorite.
  3  43

Ostavite komentar

*

code