U BIH OPET „ČAČKAJU“ SUTORINU I KRUŠEVICE

U BIH OPET „ČAČKAJU“ SUTORINU I KRUŠEVICE

166
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Akademska i građanska inicijativa za povratak Sutorine i Kruševica u sastav Bosne i Hercegovine (BiH) predala je tužilaštvu krivičnu prijavu protiv predsjedavajućeg i članova Predsjedništva, Dragana Čovića, Bakira Izetbegovića i Mladena Ivanića, zato što su, kako tvrde, oštetili državne interese usvajanjem ugovora o granici sa Crnom Gorom, prenosi MINA.

Ugovor o granici između BiH i Crne Gore, usvojen 23. jula, kako smatraju, pravno je ništavan i štetan po interese BiH jer se njime teritorija Sutorine i Kruševice, nad kojom BiH ima neosporno vlasništvo, poklanja susjednoj državi.
U prijavi piše da državni ugovor o granici sa Crnom Gorom ne može biti legitiman zato što rukovodstvo tih institucija zastupa interes otimača.
“Rade bez iznošenja bilo kakvih relevantnih dokaza o vlasništvu. Predstavnici relevantnih institucija BiH ne znaju, ne žele ili ne smiju da rade svoj posao i štite teritorijalnu cjelovitost Bosne i Hercegovine. Takva legitimizacija predstavlja krivično djelo ugrožavanja teritorijalne cjelovitosti BiH”, navodi se u tekstu krivične prijave.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code