U Bijeloj i Kamenarima voda ispravna bilo da je iz regionlanog ili...

U Bijeloj i Kamenarima voda ispravna bilo da je iz regionlanog ili lokalnih izvorišta

930
3
Podijeli

bijela 5Potrošači sa područja Opštine Herceg Novi imaju kontinuirano, redovno i neometano vodosnabdijevanje, tvrde iz preduzeća “Vodovod i kanalizacija” DOO. Sa tim, međutim, nijesu saglasni žitelji Bijele i Kamenara koji su u toku ljetnje sezone mnogo puta ostajali bez dotoka zbog raznih havarija i remonta. Takođe kupovali su vodu za piće i onda kada je bilo sa česme, sumnjajući u njen kvalitet.

Odgovarajući na pitanja Radija  Jadran koja su se odnosila upravo na previsoku cijenu koju plaćaju ova dva mjesta, neredovnu isporuku, kao i čudan ukus vode, iz ovog preduzeća, poslali su, što je neshvatljivo, cirkularno saopštenje nama, ali i drugi medijima. U njemu navode da je jedna od mjera za poboljšanje vodosabdijevanja bilo preuzimanje određenih količina vode iz Regionalnog vodovoda u toku avgusta. Međutim, krajem avgusta došlo je do porasta nivoa vode u podzemnoj akumulaciji Opačica tako da je potrošačima sa područja Bijele i Kamenara distribuirana voda iz filterskog postrojenja u Mojdežu i iz akumulacije Opačica, saopštavaju iz “Vodovoda”.

Picerija i restoran

Potrošači Bijele i Kamenara na regionalni vodovod priključeni su 18. avgusta. U obavještenju iz “Vodovoda”, dodaje se da je krajem avgusta prekinuto snabdijevanje vodom iz regionalnog vodovoda, a distribuirana je voda iz filterskog postrojenja u Mojdežu i iz akumulacije Opačica. Tokom preuzimanja vode iz Regionalnog vodovoda uzorkovanje i analize vode rađene su jednom do dva puta dnevno, navode u “Vodovodu”.

Mještani Kamenara i Bijele su prošle sedmice u nekoliko navrata negodovali zbog lošeg kvaliteta vode, koja, kako su tvrdili nije bila za piće, dok su iz “Vodovoda” te navode demantovali tvrdnjama da se voda provjerava dva puta sedmično, a voda u filterskom postrojenju u Mojdežu analizira se na svaka tri sata. Građani su tražili da im se cijena vode, zbog vidno lošeg kvaliteta, umanji, ali i zbog niže cijene vode iz Regionalnog vodovoda.  To im, međutim, nije odobreno.

Kada su krajem avgusta najavili da će Bijela i Kamenari biti spojeni na regionalni vodovod, iz lokalne uprave Jadranu je rečeno da će cijena vode biti 0,37 € po kubiku. Građani se pitaju zašto je cijena vode 1 euro iako je voda iz regionalnog vodovoda 0,37 € po kubiku. Ostaje nejasno i kako je formirana prodajna cijena vode.

To objašnjenje nadležni iz “Vodovoda” ni ne pominju, iako  smo tražili. Umjesto toga iz lokalnog Vodovoda zahvaljuju JP “Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ i DOO “Vodovod i kanalizacija“ Tivat na saradnji što je omogućilo da, kako kažu, vodosnabdijevanje na teritoriji opštine Herceg Novi bude bolje nego prethodnih godina.

3 Komentari

 1. Mislim da u komentarima niko nije tvrdio da niti da je voda ispravna niti da je neispravna. Pitanje je bilo ili ukusa vode, a to je bio ukus kojeg ni svinje ne bi konzumirale. Mi znamo da je to kvalitet po najvišim standardima EU i NATO pakta čak i za nijansu iznad toga. Isto tako znamo da su i navodi “Vodovoda” o ispravnost te vode nesporni. Dakle, gospdo iz Vodovoda i lokalne uprave izvinite izvinite što smo Vas uznemirili.
  0  0
 2. Vodovod Herceg Novi je objavio u junu da su Kamenari i Bijela priključeni na regionallni vodovod. To je objavio Radiojadran! Takođe je objavljeno da je cijena vode iz regionalnog vodovoda 0,37 evra. Kada sam “protestvovao” u Vodovodu zašto nam za jul i avgust naplaćuju vodu po cijeni od 0,98 eura, ka su Kamenari i Bijela dobijali vodu iz regionalnog vodovoda, dobio sam odgovor “pa tako su se dogovorili”.
  0  0
 3. Stvarno ne mogu da shvatim dokle ce vodovod da laze ovaj napaceni narod a ostali mediji samo da prenose njihove glupe izjave umjesto da provjere sto je istina.Prva i naj bitnija laz u ovom tekstu gore je regionalni vodovod.Pitam direktora vodovoda Stojanovica na ciji regionalni vodovod smo spojeni i da mi kaze kad je to napravljen dio koji nedostaje da se novska opstina spoji na taj regionalni.Mislim da hvali oko 800m bar je tako zadnji put preneseno.Zasto ne kaze da Kamenari i Bijela dobijaju iz lokalnog izvorista Plavda iz Lepetana i koja se starim cjevovodom prenosi do potrosaca a ne iz regionalnog.Zato i jeste voda zuta a slana jer je izvoriste Plavda na 10m od mora.Toliko o regionalnom.Sto se tice redovnog snabdijevanja i to je laz jer je zbog stalnih pucanja starog cijevovoda snabdijevanje bilo u prekidu kao i manjak vode sa Plavde tako da je to druga laz.I naravno treca laz je ovo da je odjednom Opacica narasla pa su pustili vodu iz Mojdeza.Nije narasla nego izgleda da vise nisu imali obraza da nas truju vodom sa Plavde jer su se uvjerili sa svojim analizama 2 puta dnevno da voda nije uredu pa su morali pustit ovu kako bi mogli naplatit po 1 euro.Jedina istina je da ce voda biti naplacena po 1 euro pa da je dosla ne znam okle.
  0  0

Ostavite komentar

*

code