U BIJELOJ ZAPLIJENJENA VEĆA KOLIČINA PETARDI

U BIJELOJ ZAPLIJENJENA VEĆA KOLIČINA PETARDI

0
Podijeli

Službenici CB Herceg Novi, tokom akcije „Petarda”, obavili su pretres stana u Bijeloj i tom prilikom pronašli i privremeno oduzeli 3.360 raznih vrsta petardi namijenjenih za nedozvoljenu prodaju – saopštili su iz Centra bezbjednosti Herceg Novi.

Akcija je počela 16. decembra i trajaće do 15. januara.
Policijski službenici će, kao i prethodnih godina, preventivne i represivne aktivnosti u okviru akcije „Petarda” sprovoditi na teritoriji cijele države, s tim što su ove godine formirani još i operativni timovi u koje su, osim službenika policije, uključeni i partneri sa nivoa lokalne zajednice.
Budući da petarde i druga pirotehnička sredstva uglavnom koriste djeca i mlađa populacija, kontrole upotrebe i prometa ovih sredstava će se obavljati i u blizini škola, sportskih objekata, kao i drugih mjesta gdje se najčešće okupljaju djeca i omladina školskog uzrasta.
Apeluje se na građane, prvenstveno na roditelje, da poštuju propise koji se odnose na bezbjedno rukovanje pirotehničkim sredstvima, kako bi smo zaštitili djecu od povreda i drugih posljedica koje nestručno rukovanje ovim sredstvima može da izazove.
Zakonom o eksplozivnim materijama propisane su novčane kazne za fizička i pravna lica koja van propisanog perioda prodaju ili upotrebljavaju petarde i druga pirotehnička sredstva koja podliježu vremenskim ograničenjima. Utvrđene novčane kazne kreću se od 1.500 do 16.000 eura za pravna, odnosno od 200 do 550 eura za fizička lica.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code