U Boki devet saobraćajki: Jedan izgubljen život, jedna osoba teško, a više...

U Boki devet saobraćajki: Jedan izgubljen život, jedna osoba teško, a više lakše povrijeđeno

31
Podijeli

Kiša koja je padala povremeno u Boki juče uslovila je klizave kolovoze, što je uz neopreznost vozača dovelo do tragičnog bilansa. Od devet saobraćajki na području Herceg Novog i Kotora, kako saznaje Radio Jadran, u hercegnovskoj policiji, jedna žena je poginula, jedan motociklista teško povrijeđen, a više osoba je prošlo sa lakšim povredama.

Na putu Risan-Kotor sinoć oko 20.30, sletjela je s vozilom u more i poginula G.O. (53) iz Herceg Novog. Istragom će biti utvrđen uzrok nesreće.

Picerija i restoran

Sinoć, pred ponoć, oko 23:45h, na magistrali u blizini Crvenog krsta u Herceg Novom, reporter Radija Jadran bio je svjedok nemile scene: jedan motorciklista je sjedao na magistrali kraj svog oborenog motorcikla, kaciga je bila na sred magistrale, a na njegovom čelu bio je hematom veličine kokošjeg jajeta, pun krvi… Samo što je snimio dvije fotografije stigla je Hitna pomoć.
Motorciklista je uz pomoć sanitetlija bio u stanju da ustane i uđe u ambulantna kola, ali sa teškim povredama.

Tokom dana u Herceg Novom ju se juče desile četiri, a u Kotoru tri lakše saobraćajne nezgode, u kojima su učesnici zadobili manje povrede.

31 Komentari

   • Kad god ih vidim u ogledalu, sklanjam se udesno, da prođu, da ne poginu baš kod mene. I sam sam nekada vozio motor, ali nikada se nisam usudio voziti po srednjoj liniji. Plašio sam se da mi ne polome noge između 2 auta.

 1. E ovakvi članci sako daju povoda policiji da još više lupa kazne, a niko se ne zapita zašto su nam putevi masni i puni prašine pa svaka kiša napravi pometnju. Nepamtim kad sam zadnji put vidio da peru ulice…

  38
  7
  • Treba prilagoditi vožnju uslovima na putu. Masni put se pravi od izduvnih gasova i vode, i nikada se neće moći oprati toliko da neznalice voze istom brzinom i istim stepenom prenosa kao po suvom. Sve lijepo piše u priručniku za polaganje vozačkog. Dakle, stepen prenosa niže nego po suvom, i sve će biti u redu. Tada nema klizanja, ne smeta prašina, ne smeta kiša, nema prelaženja u tuđu traku na okuku itd. Malo više troši, ali se isplati razlika. Prosto ko pasulj!

   32
   2
   • A šta da rade oni koji imaju automatik mjenjače ili skutere bez mjenjača zaostali Instruktore? Eto baš zbog takvih Instruktora i imamo toliko nesreća!!!

    2
    9
    • Pero, skoro svi automatski mjenjači takođe imaju i tiptronik, ručno prebacivanje u niži ili viši stepen prenosa (ne znaš, voziš auto sa ručnim mjenjačem). A motociklisti treba da sjede doma, ako imaju išta u glavu, jer za njih nema dobre kombinacije kad je mokro. Ako oni ne poklizaju, može poklizati neko na njih. A ti se buni koliko god hoćeš, dok sam ne probaš. Lijepo ti čovjek priča, a ti u kontru.

     11
    • Pero, imam jedno pitanje za tebe vozaču koji očigledno bolje zna od instruktora. Znaš li koju razdaljinu trebaš da držiš između sebe i vozila ispred sebe kad voziš 50km/h ? Da ti pomognem, u pitanju nije auto, koliko god može da koči, pa makar bio Porše, nego prosječno vrijeme od kada saznaš da trebaš da kočiš, i kad ti napokon noga stisne kočnicu ? Čekamo odgovor, a može svako da učestvuje da vidimo koliko znate ili ne znate.

 2. Žalim svakog ko je povrijeđen ili stradao, ali dosta motociklista kacige nose pro forme.
  Obično nose one malecke, kao fratarske kapice i obično ih ne vežu.
  Kada padnu sa motora, kaciga odleti, a glava udari u asfalt.
  Ne mogu da shvatim kako ne razumiju da se kaciga nosi da spasi glavu, a ne da ti policija ne napiše kaznu.

  51
  2
  • Bravo!!! Da li ti imaš položen ispit za “A” kategoriju i iskustvo od 10.000 kilometara sa motociklom? Ako nemaš, onda prekini da pametuješ. U mnogo bolje uredjenijim zemljama svijeta za motocikliste i bicikliste je zakonom propisano da do brzine od 40 kilometara na čas ne moraju da koriste zaštitne kacige, ali pošto u tim državama zdrastveno i životno osiguranje ima drugačije standarde sa kojima pokrivaju eventualnu štetu, onda i djeca na trotinetima i rolerima nose zaštitne kacige i zaštitnu opremu za laktove i koljena. Eto to je prava istina o upotrebi zaštitne opreme u koju spadaju i zaštitne kacige. Kod nas je to samo prepisano iz Evropskih pravilnika i uvršteno u obavezni zakon.

   8
   32
   • Začudo, imam A kategoriju, a motor vozim skoro 25 godina i ne 10.000, nego preko 100.000 km sam prešao na različitim motorima.
    Za razliku od tebe, ja se ponašam kao i ostali učesnici u saobraćaju. Mislim da mi to što vozim motor ne daje za pravo da pretičem i sa desne i sa lijeve strane, da vozim slalom između kolona, da pretičem preko pune linije itd. Obožavam da vozim motor i vjerujem da motor nije opasan. Opasni su mozgovi poput tvog, kada se dočepaju konjskih snaga koje im omogućuju da postanu rizik, ne samo za sebe, već i za sve druge učesnike u saobraćaju.

    46
     • Mario, mnogo je buketa pored puta od bivših motociklista. Mnogo je invalida iz saobraćajki, svi znamo po nekoga. Slušaj što priča iskustvo, da živ i zdrav dočekaš zrelije godine. A kad stoji kolona, naravno da ćemo je preteći, pa to je jedina prava prednost motocikla!

 3. kako vozimo i kako se ponašamo u saobraćaju, dobro je da ovakav bilans nemamo svakog sata…

  Saučešće porodici nastradale, povrijeđenima sretne rane i pamet u glavu

  34
  3

Ostavite komentar

*

code