U Boki devet saobraćajki: Jedan izgubljen život, jedna osoba teško, a više...

U Boki devet saobraćajki: Jedan izgubljen život, jedna osoba teško, a više lakše povrijeđeno

9755
31
Podijeli

Kiša koja je padala povremeno u Boki juče uslovila je klizave kolovoze, što je uz neopreznost vozača dovelo do tragičnog bilansa. Od devet saobraćajki na području Herceg Novog i Kotora, kako saznaje Radio Jadran, u hercegnovskoj policiji, jedna žena je poginula, jedan motociklista teško povrijeđen, a više osoba je prošlo sa lakšim povredama.

Na putu Risan-Kotor sinoć oko 20.30, sletjela je s vozilom u more i poginula G.O. (53) iz Herceg Novog. Istragom će biti utvrđen uzrok nesreće.

Picerija i restoran

Sinoć, pred ponoć, oko 23:45h, na magistrali u blizini Crvenog krsta u Herceg Novom, reporter Radija Jadran bio je svjedok nemile scene: jedan motorciklista je sjedao na magistrali kraj svog oborenog motorcikla, kaciga je bila na sred magistrale, a na njegovom čelu bio je hematom veličine kokošjeg jajeta, pun krvi… Samo što je snimio dvije fotografije stigla je Hitna pomoć.
Motorciklista je uz pomoć sanitetlija bio u stanju da ustane i uđe u ambulantna kola, ali sa teškim povredama.

Tokom dana u Herceg Novom ju se juče desile četiri, a u Kotoru tri lakše saobraćajne nezgode, u kojima su učesnici zadobili manje povrede.

31 Komentari

   • Kad god ih vidim u ogledalu, sklanjam se udesno, da prođu, da ne poginu baš kod mene. I sam sam nekada vozio motor, ali nikada se nisam usudio voziti po srednjoj liniji. Plašio sam se da mi ne polome noge između 2 auta.
    6    0
 1. E ovakvi članci sako daju povoda policiji da još više lupa kazne, a niko se ne zapita zašto su nam putevi masni i puni prašine pa svaka kiša napravi pometnju. Nepamtim kad sam zadnji put vidio da peru ulice…
  37  7
  • Treba prilagoditi vožnju uslovima na putu. Masni put se pravi od izduvnih gasova i vode, i nikada se neće moći oprati toliko da neznalice voze istom brzinom i istim stepenom prenosa kao po suvom. Sve lijepo piše u priručniku za polaganje vozačkog. Dakle, stepen prenosa niže nego po suvom, i sve će biti u redu. Tada nema klizanja, ne smeta prašina, ne smeta kiša, nema prelaženja u tuđu traku na okuku itd. Malo više troši, ali se isplati razlika. Prosto ko pasulj!
   31   2
   • A šta da rade oni koji imaju automatik mjenjače ili skutere bez mjenjača zaostali Instruktore? Eto baš zbog takvih Instruktora i imamo toliko nesreća!!!
    2    9
    • Pero, skoro svi automatski mjenjači takođe imaju i tiptronik, ručno prebacivanje u niži ili viši stepen prenosa (ne znaš, voziš auto sa ručnim mjenjačem). A motociklisti treba da sjede doma, ako imaju išta u glavu, jer za njih nema dobre kombinacije kad je mokro. Ako oni ne poklizaju, može poklizati neko na njih. A ti se buni koliko god hoćeš, dok sam ne probaš. Lijepo ti čovjek priča, a ti u kontru.
     10     0
    • Pero, imam jedno pitanje za tebe vozaču koji očigledno bolje zna od instruktora. Znaš li koju razdaljinu trebaš da držiš između sebe i vozila ispred sebe kad voziš 50km/h ? Da ti pomognem, u pitanju nije auto, koliko god može da koči, pa makar bio Porše, nego prosječno vrijeme od kada saznaš da trebaš da kočiš, i kad ti napokon noga stisne kočnicu ? Čekamo odgovor, a može svako da učestvuje da vidimo koliko znate ili ne znate.
     0     0
 2. Žalim svakog ko je povrijeđen ili stradao, ali dosta motociklista kacige nose pro forme.
  Obično nose one malecke, kao fratarske kapice i obično ih ne vežu.
  Kada padnu sa motora, kaciga odleti, a glava udari u asfalt.
  Ne mogu da shvatim kako ne razumiju da se kaciga nosi da spasi glavu, a ne da ti policija ne napiše kaznu.
  50  2
  • Bravo!!! Da li ti imaš položen ispit za “A” kategoriju i iskustvo od 10.000 kilometara sa motociklom? Ako nemaš, onda prekini da pametuješ. U mnogo bolje uredjenijim zemljama svijeta za motocikliste i bicikliste je zakonom propisano da do brzine od 40 kilometara na čas ne moraju da koriste zaštitne kacige, ali pošto u tim državama zdrastveno i životno osiguranje ima drugačije standarde sa kojima pokrivaju eventualnu štetu, onda i djeca na trotinetima i rolerima nose zaštitne kacige i zaštitnu opremu za laktove i koljena. Eto to je prava istina o upotrebi zaštitne opreme u koju spadaju i zaštitne kacige. Kod nas je to samo prepisano iz Evropskih pravilnika i uvršteno u obavezni zakon.
   8   32
   • Začudo, imam A kategoriju, a motor vozim skoro 25 godina i ne 10.000, nego preko 100.000 km sam prešao na različitim motorima.
    Za razliku od tebe, ja se ponašam kao i ostali učesnici u saobraćaju. Mislim da mi to što vozim motor ne daje za pravo da pretičem i sa desne i sa lijeve strane, da vozim slalom između kolona, da pretičem preko pune linije itd. Obožavam da vozim motor i vjerujem da motor nije opasan. Opasni su mozgovi poput tvog, kada se dočepaju konjskih snaga koje im omogućuju da postanu rizik, ne samo za sebe, već i za sve druge učesnike u saobraćaju.
    45    0
     • Mario, mnogo je buketa pored puta od bivših motociklista. Mnogo je invalida iz saobraćajki, svi znamo po nekoga. Slušaj što priča iskustvo, da živ i zdrav dočekaš zrelije godine. A kad stoji kolona, naravno da ćemo je preteći, pa to je jedina prava prednost motocikla!
      6      0
 3. kako vozimo i kako se ponašamo u saobraćaju, dobro je da ovakav bilans nemamo svakog sata…

  Saučešće porodici nastradale, povrijeđenima sretne rane i pamet u glavu
  33  3

Ostavite komentar

*

code