U BRODOGRADILIŠTU FALI RADNIKA ZA NASTAVAK REMONTA, KOMPANIJE I DALJE HOĆE DA...

U BRODOGRADILIŠTU FALI RADNIKA ZA NASTAVAK REMONTA, KOMPANIJE I DALJE HOĆE DA ŠALJU BRODOVE

96
0
Podijeli

Radnici JBB u stečaju još uvijek nijesu “punom parom” krenuli u remont 6 brodova koji su na dokovima Brodogradilišta.

Pojavio se “problem” radne snage, jer su “oslabljeni” za 126 radnika koji su uzeli otpremnine i 65 penzionera kojima je riješen status.
Ovo je za naš radio potvrdio prvi čovjek Sindikata Mladen Krivokapić, navodeći da bi sve trebalo da bude riješeno za 2-3 dana. Tada će prioritetno nastaviti sa remontom italijanskog broda “South river”, školskog broda Jadran, ali i preostala 4 broda inostranih kompanija.
– Zaključak posljednje sjednice Vlade dobio sam u elektronskoj formi, a pismeni će mi dostaviti stečajni upravnik kada dođe u Brodogradilište. Imao sam uvid u taj papir i mogu da potvrdim da je to najvalidniji dokument da će Vlada ispuniti garancije, istakao je Krivokapić.
Prestrukturiranje preostalih kadrova trebalo bi da se okonča u naredna dva ili tri dana pa bi remont, nakon više od 2 mjeseca, bio nastavljen do kraja sedmice. Jer, kako je Krivokapić još jednom podvukao – radnici imaju i volju i želju da nastave sa radom.
On je dodao i da su proteklih dana dobili upite inostranih kompanija o dolasku još nekih brodova na remontovanje iako je kompanija u stečaju. Međutim, na te upite nije odgovoreno, ni pozitivno niti negativno, dok se ne utvrdi postoji li kadrovski kapacitet za remnotovanje.
Radnici su razgovarali i sa predstavnicima bivšeg menadžmenta oko predsotjećeg popisa imovine radi prodaje, koji bi trebalo da počne od sljedeće sedmice.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code