U BRODOGRADILIŠTU NASTAVLJEN REMONT, POČINJE I POPIS IMOVINE

U BRODOGRADILIŠTU NASTAVLJEN REMONT, POČINJE I POPIS IMOVINE

154
0
Podijeli

Nakon što su završili remont na „South rivreu” radnici JBB u stečaju nastavili su remont na brodu “Prometheus”. On bi za dva do tri dana trebao da napusti Brodogradilište.

Remont traje i na “Barži 92” i biće okončan za dvadesetak dana,kažu nam u Sindikatu kompanije.
Takođe, manji dio radnika JBB angažovan je i na školskom brodu “Jadran” , na kojem veći dio posla obavljaju kooperantske firme koje je angažovala Vojska Crne Gore.
Počele su i pripreme za popis imovine, odnosno svih sredstava kojima Brodogradilište raspolaže. U toku je kompletiranje komisije za popis koja će vjerovatno imati posla desetak dana.
“Treba okupiti i ljude koji su otišli u penziju, jer su i oni dužili neke stvari. Stupamo u kontakt sa njima da se dogovorimo oko svega. Inače riječ je o standardnoj komisiji, sa kojom smo popis radili svake godine” – pojasnio je predsjendik Sindikata, Mladen Krivokapić.
Brodogradilište raspolaže velikom imovinom, koja se za sada procjenjuje na više od 30 miliona eura. Ima dva plutajuća doka dužine 250 m i 184 m, operativnu obalu ukupne dužine 1120 metara, poseduje tri remorkera, veliki broj raznih tipova dizalica nosivosti od 2,5 do 50 tona, obimna i raznovrsna energetska postrojenja, savremena komunikaciona sredstva, kao i sve potrebne radioničke kapacitete i opremu. Može graditi i manje plovne objekte kao što su: barže za razne namjene sa i bez vlastitog pogona, pontoei, radne platforme, kao i proizvoditi raznovrsnu pomorsku opremu.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code