U BRODOGRADILIŠTU POPIS IMOVINE I NASTAVAK REMONTA NA ČETIRI BRODA

U BRODOGRADILIŠTU POPIS IMOVINE I NASTAVAK REMONTA NA ČETIRI BRODA

194
0
Podijeli

Popis imovine u Jadranskom Brodogradilištu Bijela, koji je počeo juče trebalo bi da bude okončan najviše za petnaest dana, kazao je našem radiju predsjednik Sindikata, Mladen Krivokapić.

U popisnoj komisiji angažovano je dvadesetak ljudi, a nakon okončanja popisa, o daljim postupcima trebalo bi da odlučuje stečajni upravnik, Žarko Ostojić. “Ne znam kakva je dalja procedura nakon popisa, jer se za to pita stečajni upravnik, ali koliko mi je poznato, trebalo bi sva imovina da bude data na procjenu revizorskim kućama, da se naprave nove procjene imovine, kako bi se nakon toga raspisao novi tender za prodaju”, mišljenja je Krivokapić.
Ni ovoga puta Radio Jadran nije uspio da o ovome i drugim pitanjima sazna nešto više od „nedostupnog” stečajnog upravnika Ostojića.
Stečajci koji su ponovo angažovani na nastavku remonta preostalih 6, odnosno sada 4 broda (jer su South river i Prometheus napustili dokove) ovih dana očekuju posao na Barži 92. Uz nju su ostala još dva broda, kao i jedrenjak Jadran.
“Nismo još počeli sa remontom na Barži, jer su neke pripreme u toku, a i čeka se na nabavku materijala”, kaže Krivokapić.
Podsjetićemo da je Sindikat sa predstavnicima Vlade nakon dvomjesečnih radničkih protesta postigao dogovor oko isplate otpremnina po revidiranom socijalnom programu, dok je za njih 65 riješen penzioni status.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code