U BUDVI 54 HILJADE TURISTA, 3% VIŠE

U BUDVI 54 HILJADE TURISTA, 3% VIŠE

247
0
Podijeli

Sve što su u Turističkoj organizaciji Budve radili uoči ovogodišnje sezone u promociji grada, poboljšanju kvaliteta usluga, korigovanju cijena i pored ne baš optimističnih najava, rezultiralo je ipak odličnom posjetom. U Budvi je danas 54.000 turista, što je 3 % više nego lani.

– Od toga je 14.000 smješteno u budvanskim hotelima, pa su ovi kapaciteti skoro potpuno popunjeni, a u privatnom smještaju je njih 40.000 i to su odlični pokazatelji da će i nastavak sezone biti odličan – kazala je za Radio Jadran, PR TO Budva, Darja Marović.
Budva nudi mnogo toga, brojne zabavne, turističke i manifestacije iz kulture. Svakako jedna od najznačajnijih je Grad teatar koji svake godine bilježi veliki broj posjetilaca.
Jako su ponosni i na manifestaciju Dani umjetnika Budve, koja se održava treći put i koju realizuje Turistička organizacija Budve.
Program je posvećen lokalnom stanovništvu, stvaraocima iz Budve i budvanskim aktuelnim temama. Odvija se u tri dijela programa, književnom, muzičkom i likovnom.
Nakon uspješno održanog petodnevnog književnog dijela programa manifestacije Dani umjetnika Budve, koji je otvorila Vida Ognjenović, muzički dio programa počeo je od 28. jula i trajaće do 1. avgusta na Trgu pjesnika u Starom gradu, od 21 h.
Za večeras je zakazan koncert pjevačkog društva „Grbalj”, sjutra je muzičko poetsko veče porodice Zenović, a 1. avgusta biće upriličen koncert Lane-Asje Dabović i Mediteranski orkestar crnogorskih solista.
Dani umjetnika biće zatvoreni likovnom, izložbom fotografija Budve, u Petrovcu, Crvenoj komuni, od 10. do 20. avgusta, a učesnici su Miloš Ćetković i Aleksandar Aleksić.
Marovićka kaže da ni u avgustu neće izostati manifestacije, koja se prilagođavaju mjestima, kao što je Petrovac koji je prepoznat kao destinacija za porodični odmor sa djecom.
„Pozorišni Val” je manifestacija tokom koje će u Petrovcu biti odigrane predstave za najmlađe, a učestvovaće teatri iz regiona.
I naravno tu je neizostavna Petrovčka noć, na samom kraju avgusta, koja sve više privlači turiste, koji zbog nje i planiraju odmor u Budvi u tom terminu.
Nasuprot bogatstvu kulturne ponude ovaj primorski grad kuburi sa vodosnabdijevanjem, nestancima struje po nekoliko sati, blokadama Luke, nezadovoljstvom taksista….
Evidentno je da se problemi pojavljuju u gradu u kojem boravi i do 50.000 turista, ali mi zaista nastojimo da se na najbolji mogući način izborimo sa njima i činimo sve da se naši gosti osjećaju prijatno u Budvi, i da dobrom komunikacijom ovakve pojave svedemo na minimum – kazala je Marovićka.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code