U BUDVI PO UZORU NA MOLITVENI DORUČAK U SAD

U BUDVI PO UZORU NA MOLITVENI DORUČAK U SAD

0
Podijeli

Budva_3Okupljanje zvaničnika Jugoistočne Evrope, po uzoru na Nacionalni molitveni doručak, koji se krajem januara i početkom februara svake godine organizuje u Vašingtonu i kojem prisustvuje američki predsjednik Barak Obama, počeće sjutra u Budvi.

Kako je saopšteno, ideja okupljanja je da gradi veće razumijevanje i jedinstvo u regionu i osnaži zajedničke napore da se društva grade na osnovnim ljudskim vrijednostima, kao što su porodica, prijateljstvo, zajedništvo i tolerancija.

Picerija i restoran

Okupljanje je prilika da se ostave po strani razlike i da se zajednički upute poruke mira, ljubavi, koegzistencije i međusobne tolerancije, kaže se u najavi trodnevnog događaja. Devetom okupljanju će prisustvovati oko 300 učesnika iz tridesetak država regiona, Evrope i SAD, a učestovaće i najviši državni zvaničnici Crne Gore.

Osim državnih zvaničnika, okupljanju će prisustvovati i lideri, političari, kulturni i sportski radnici i drugi ugledni građani iz cijelog regiona i raznih djelova svijeta, okupljenih oko ideje prijateljstva i međusobnog razumijevanja i dijaloga, navodi  se u saopštenju.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code