U čast Petru Lubardi kulturni dijalog i izložba radova

U čast Petru Lubardi kulturni dijalog i izložba radova

0
Podijeli

Kulturni dijalog pod nazivom “Čas u čast Petru Lubardi”, u organizaciji Udruženja likovnih umjetnika – Herceg Novi biće upriličen u longue baru Amerika u Starom gradu, u ponedjeljak, 13. februara, u 13 časova. Ulogu moderatora dijaloga imaće Višnja Kosović.

U okviru kulturnog dijaloga biće postavljena i izložba radova učenika srednjih škola koje su učestvovale na konkursu “Lubarda kao inspiracija”, a među njima su srednja škola “Petar Lubarda” sa Cetinja, “Stojan Cerović” iz Nikšića, “Ivan Goran Kovačić” iz Herceg Novog, “Mladost” Tivat, “Slobodan Škerović” Podgorica, “Petar I Petrović Njegoš” Danilovgrad. Ova postavka prvi put je prikazana u Višegradu.

Picerija i restoran

Fondacija “Petar Lubarda” je osnovana krajem 2005. godine, sa ciljem očuvanja djela, misli i riječi Petra Lubarde. Dvije njegove monografije izdate su 2004. godine, čime se ponovo rađa interesovanje za Lubardino stvaralaštvo.

Prije 10 godina obilježena je stogodišnjica njegovog rođenja, a do tada se njegovo ime trideset godina nije pojavilo u javnosti. Fondacija, u novom sastavu od 2010. godine, je do sada priredila oko 20 manifestacija, trudeći se da obilježi dva datuma: dan rođenja 27. jul i dan smrti 13. februar.

U želji da ta dva datuma postanu tradicionalna, stvorila se ideja da se rade projekti sa mladima, koji će nositi sjećanje i dijeliti ga sa drugima, a jedan od projekata je “Lubarda Kao Inspiracija”.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code