U DATIM MOGUĆNOSTIMA I USLOVIMA PRIPREME ZA GLAVNU SEZONU U NOVOM OBAVLJENE...

U DATIM MOGUĆNOSTIMA I USLOVIMA PRIPREME ZA GLAVNU SEZONU U NOVOM OBAVLJENE DOBRO I PO PLANU

191
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Aktivnosti na pripremi glavne turističke sezone, koja kalendarski počinje danas, završene su po planiranoj dinamici, rekao je potpredsjednik opštine Dragan Janković.

Proteklog mjeseca izvršna vlast bila je zaokupljena rješavanjem tri ključne grupe poslova. Prva je konzerviranje gradilišta i saniranje javnih površina, kao i komunalne infrastrukture na trasi kanalizacionog kolektora na Rivijeri i Šetalištu. S obzirom da radovi na kolektoru još nisu završeni ni lokalni put niti Šetalište nisu u potpunosti obnovljeni. Prvim, nosećim slojem asfalta je presvučeno 2,5 km priobalnog puta na Rivijeri. U Baošićima je rekonstruisan potporni zid, 1 200 m Šetališta je izbetonirano i stavljeno u funkciju. Javna rasvjeta na Rivijeri je dovedena u funkcionalno stanje. Postavljeno je 200 rasvjetnih tijela, od čega 50 potpuno novih.
Druga veoma bitna pretpostavka za normalno odvijanje turističke sezone jeste što je nakon 24 dana restrikcije vodosnabdijevanje normalizovano. Ono je, kako je ocjenjeno na Koordinacionom tijelu za praćenje turističke sezone, sasvim zadovoljavajuće. Iz sistema Plat do Herceg-Novog stižu stabilne količine vode te se neki veći problemi tokom ljeta u tom smislu ne očekuju.
Prevazilaženje problema sa prijavom boravka gostiju i naplatom boravišne takse takođe su obilježile mjesec za nama. Naplata se obavlja preko Turističke organizacije kojoj je od danas na raspolaganju 13 turističko-informativnih biroa.
– Gosti ni u kom slučaju ne smiju da osjete da postoji bilo kakav problem, jer zbog gostiju sve ovo i radimo. Jasno je da je odgovornost za prijavu gostiju i uplatu boravišne takse na izdavaocu. To je veoma važno reći jer su se u pojedinim medijima pojavile netačne informacije kojima se dezavuiše javnost izvan Crne Gore – rekao je potpredsjednik opštine Dragan Janković.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code