U Domu “Mladost” više nema djece mlađe od 3 godine, sve više...

U Domu “Mladost” više nema djece mlađe od 3 godine, sve više hranitelja

2
Podijeli

Skoro četvorogodišnja kampanja na promociji hraniteljstva daju rezultate u Dječjem domu “Mladost” u Bijeloj, gdje  boravi 91 dijete, ili 42 odsto manje nego 2010. godine. U hraniteljskim porodicama  je 362 djece. U Bijeloj više nema mlađih od tri godine. Ove podatke u Skupštini CG saopštio je  ministar rada i socijalnog staranja, Kemal Purišić.

Hraniteljstvo je prioritetni oblik alternativne zaštite djece bez roditelja i u Crnoj Gori je  povećan broja djece u hraniteljskim porodicama za 16 odsto od 2010. do 2016.

Picerija i restoran

„Krajem 2010.godine bilo je 313 djece u hraniteljskim porodicama, a krajem 2016. – 362 djece, i to 331 u srodničkim i 31 u nesrodničkim. Najviše se povećao broj u nesrodničkom hraniteljstvu između 2010. i 2016, taj broj se povećao za 244 odsto, od 9 na 31“, kazao je Purišić.

2 Komentari

  1. Hraniteljske porodice imaju svoje prednosti i mane, a po meni, vise je mana.. Sa druge strane, koliko je nesrecne djece koja odrastaju u svojim bioloskim porodicama, a nemaju srecno djetinjstvo, zato uvijek kazem, nije roditelj onaj koji rodi/napravi, vec onaj koji odgaja i pruzi sve tom djetetu. Nazalost tu djecu niko ne vidi…

  2. Uspješno,nema šta novo reći….molim obradujte i problem kuda sa licima sa zdravstvenim problemima kada ostanu sami u kuci,a društvo i institucije apeluju da je ipak najbolje da su u kuci,kada će krenuti inicijativa za stručnu pomoć i negu u kućama,a što postojeći zakon poznaje,kada će se odvojiti novac za ove. namjerno i centri za socijalni rad i opštine ovu djelatnosti uvesti

Ostavite komentar

*

code