U Domu „Za Vratlom“ u nedjelju „Kićenje kleke“

U Domu „Za Vratlom“ u nedjelju „Kićenje kleke“

823
1
Podijeli

Kicenje kleke plakatLjubitelje planine i Orjenskog masiva, ove nedjelje, 27. decembra očekuje „Kićenje kleke“. To je drugi segment programa „Podigni glavu, otkrij Orjen“, koji organizuje Planinarski klub Subra, uz koordinaciju Agencije za razvoj i zaštitu Orjena.
Nakon uspješno organizoivanog „Adrenalinskog dana“, „Kićenje kleke“ će biti upriličeno kod planinarskog doma „Za Vratlom“.
Okupljanje će početi oko 10 h kod planinarskog doma, nakon čega će uslijediti edukativno-zabavno predavanje o kleki, zatim zajedničko kićenje. Za podne je najavljen razgovor sa „endemskim“ orjenskim Djeda Mrazom, te posluženje priganicama i čajem.
Kićenje kleke i lovorike, stari je bokeški običaj, a ovu tradiciju je „Subra“ obnovila još 90-ih godina prošlog vijeka. Događaj je osmišljen prvenstveno za najmlađe, koje iz PK Subra pozivaju da u nedjelju, 27. decembra, izvuku roditelje iz kuće, uhvate ih za ruku i izvedu do planinarskog doma „Za Vratlom“ (1160 m), gdje će biti organizovan kraći prigodni program.
Do planinskog doma se stiže jednosatnim pješačenjem makadamskim putem, odnosno markiranom planinarskom stazom od motela „Borići“, ili terenskim vozilom do podnožja serpentina. Učešće je besplatno.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code