U drugom pokušaju, vanredno, Skupština o izradi PUP-a Herceg Novog

U drugom pokušaju, vanredno, Skupština o izradi PUP-a Herceg Novog

6
Podijeli

so hn 260416 2Hercegnovski odbornici raspravljaće sjutra na vanrednoj sjednici o odlukama za izradu PUP-a, kao i izmjenama i dopunama odluke o produženju primjene planske dokumentacije.

Predloženo je da se izrada PUP-a povjeri Agenciji za izgradnju i razvoj Herceg Novog, koja može da za pojedine djelove angažuje ovlašćena ili stručna lica. Agencija treba hitno da pristupi ovom dugoočekivanom poslu, koji predstvlja kočnicu razvoja Herceg Novog.

Picerija i restoran

Kako Agencija ima licencu za izradu planskih dokumenata koju je izdala Inženjerska komora Crne Gore, time ispunjava uslove iz člana 35 Zakona o uređenju prostora i izgradnje objekata za izradu ovog planskog dokumenta, navodi se u obrazloženju predlagača.

Inače, prvobitna Odluka o produženju primjene planske dokumentacije donijeta je na sjednici lokalnog parlamenta 11. marta 2014. Kako njom nije produžena primjena svih planskih dokumenata na prostoru opštine Herceg Novi, neophodno je donošenje izmjena i dopuna. Njima će se produžiti primjena svih lokalnih planskih dokumenata koji su donijeti za određeni vremenski period.

6 Komentari

  1. KRUSEVICE CITY, u potpunosti se slazem sa oba Vasa komentara i jednostavno se sam sebe zastidim sto ovakve stvari ne komenarisem.U stvari, komentarisem ali me “DEMOKRATE” sajta banuju pa sam odustao.Pa,pogledajte samo ovaj cirkus sa privremenim poslovnim prostorima,postavljju ih gdje nema minimu minimuma UT

  2. Želim samo običnu kuću na prađedovini da moja đeca naprave ako su već u stanju da zarađuju svojim radom i znanjem,ali razni PUP -ovi , DUP-ovi ,stručnjaci, odluke,zabrane,ideje,politike…to nelogično,vrlo otežavaju.Ko smo mi,ustvari,ko vlada našom imovinom,ko nam život uređuje,ko nam nešto zabranjuje? Kako svi dobroplatežni mogu što god požele?Koga da to pitam?Zar ne bi starosjedioci imali logično prednost i obavezu opštinske vlasti da im se izađe u susret ako nema nikakve prepreke.Planove pišu i crtaju ljudi po svojoj zamisli,a život je nešto čime ne mogu da gospodare.Nije dovoljno objašnjenje da nema plana,hoću da mi se objasni kad ga nema zašto ne mogu,kome smeta…Ljudima se život zaustavlja ,a vlast radi života postoji i ljudima služi upravo da bi u redu živjeli,da bi neko razumio njihove normalne potrebe.

  3. OD 1218 PREGLEDA OVOG TEKSTA OSTAVLJENA SU SAMO 2 KOMENTARA 23-ceg JUNA 2016 u 23:45. DA LI JE MOGUCE DA 1216 POSJETILACA NIJE IMALO AMA BAS NIKAKAV KOMENTAR? CESTITAM VAM OD SRCA VAMA SRECNIM GRADJANA HERCEG NOVOG.

  4. Ja ni ne ocekujem da ce se u skorije vrijeme izglasati PUP ili DUP, jer bi on morao da iseli mnoge firme iz okruzenja Hercegnovske obale, a koje su u vlasnistvu vecine odbornika Hercegnovske skupstine na udaljenosti od 400 metara od “magistrale”, valjda se misli na put pod medjunarodnom oznakom “E-65”. Jednog dana, kada se i drustveno-politicko uredjenje promjeni dosadasnju praksu u zastiti Tajkuna i njihovih slugu, mozda ce se ukazati prilika da se PUP i DUP za Hercegnovsku regiju izglasa i stavi u funkciju. Do tada svim investitorima ce biti neophodan veoma dubok dzep da ostvare svoje namjere ili da nista ne planiraju.

  5. Strasnooooo…ko više da vam vjeruje?kakvo ćemo uredjenje i dopuna…nije narod čitav ni glup…allloooooooo…sirocadima ste ucrtali na djedovini 3000m2 zelene površine…dosta je bilo…sramota vas nije i ne bi me čudilo da mirno spavate…to tako ne ide…moramo početi javno iznositi ono što godinama guramo u sebi…svijesni ste svojih mrlja…pokrenite se već jednom…10 godina čekamo pravdu…dokle?

Ostavite komentar