U Dvrocu kralja Nikole u Baru promocija knjige „Glasovi iz Doklee“ Miraša...

U Dvrocu kralja Nikole u Baru promocija knjige „Glasovi iz Doklee“ Miraša Martinovića

1
Podijeli

U izdanju Vijeća crnogorske nacionalne manjine Grada Zagreba i Skaner studija, nedavno je objavljena nova knjiga Miraša Martinovića “Glasovi iz Doklee”, koja će biti premijerno promovisana u Dvorcu kralja Nikole sjutra, 31. maja, u 20 časova. Moderator večeri biće Mirolsav Jovanović Timotijev, koji će predstaviti knjigu i razgovarati s autorom.

Ovo neobično književno djelo čini trideset pet proznih odrednica, markantnih tačaka, atipičnih ličnosti i događaja iz dugovjekovnog trajnja na prostorima koje zahvata Crna Gora, ali i onih izvan tih granica, sa kojima su ovi prostori imali stvarne dodire i nevidljive pulsacije. Neka vrsta enciklopedije mrtvih u kojoj svi žive.

Picerija i restoran

„ Knjiga Glasovi iz Doklee treba da bude u biblioteci nacionalne akademije i u svim važnim državnim institucijama kulture, jer je to moderni roman koji svojim encklopedijskim karakterom, pričama i podacima koje sadrži, upućuje čitaoca na ono što je duhovna mjera jednog naroda, njegove legende, mitovi, istorija, pismo i jezik. Bez ove knjige neće se moći sagledati identitet Crne Gore u svojoj cjelovitosti, jer nam ona potvrđuje milenijumski kontinuitet jedne kulture, besprekidnost trajanja jedne zemlje i njene bogate tradcije“, riječi su mr Aleksandre Vuković na omotnici knjige.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code