U emisiji „The taste od Europe“, austrijske nacionalne TV, priča o Tivtu...

U emisiji „The taste od Europe“, austrijske nacionalne TV, priča o Tivtu i gastronomskom nasljeđu

0
Podijeli

Turistička organizacija Tivat ugostila je televizijsku ekipu austrijske nacionalne televizije TV ORF 2 i 3 SAT ( koja pokriva i Njemačku) u jednodnevnoj posjeti Tivtu. TV ORF 2  će uskoro objaviti prilog iz Tivta kroz tridesetominutnu emisiju “The taste of Europe” koja se snimala i u Crnoj Gori.

U pomenutoj emisiji, odnosno filmu, voditelj Lojze Wieser putuje kroz posebne regije i zemlje i istražuje kulinarsku i kulturnu baštinu, tradiciju i autentičnost.

Picerija i restoran

TO Tivat je za  ekipe dvije televizijske kuće priredila obilazak   Srednjovjekovnog dvorca ljetnjikovca Buća, Crkve Sv. Mihovila, obilazak šetališta Pine, kao i snimanje školskog broda “Jadran”. Za voditelja Lojze Wiesera TO Tivat  je takođe  priredila obilazak marine i nautičko-turističkog naselja Porto Montenegro. Obilaskom je obuhvaćen i atelje Slaby.

S obzirom da je u fokusu interesovanja austrijske  nacionalne TV bila tradicija i autentičnost, snimanje se nastavilo u ruralnom naselju nadomak Tivta – Gornjoj Lastvi. Na lokaciji u Gornjoj Lastvi ekipe austrijskih televizija snimale su  emisije iz serijala “The taste of Europe” u starom mlinu za masline, crkvi Sv.Marije i u naselju uz prisustvo članova KUC ,,Kadene”. Ekipi su takođe predstavljene gastro delicije od žućenice, imali su mogućnosti degustirati lozu, rakiju od masline, rakiju od murve, travaricu, višnjak, kao i suve smokve.

Kako bi pritom na najbolji mogući način prezentovala lokalno gastronomsko nasljeđe, TO Tivat je austrijske TV ekipe ugostila u saradnji sa novinarom i publicistom Mašom Čekićem, te su Austrijanci bili u prilici da vide i snime zanimljiva jela sa bogate trpeze koju je u saradnji za KZU “Napredak” pripremio Čekić. Neka od jela čiju su pripremu TV ekipe snimile, a pritom i degustirale su pečena jagnjetina sa žućenicom, kao i salata od žućenice na dva načina.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code